Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Великобританія може легалізувати копіювання дисків

Великобританія може легалізувати копіювання дисків
Великобританія може легалізувати копіювання дисків

Нещодавно стало відомо, що Великобританія може відмовитись від 300-річних законів про право власності. В цій країні може бути легалізоване копіювання CD та DVD-дисків на музичні плеєри та персональні комп’ютери для особистого користування. Про це повідомляють джерела в уряді.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 Відповідне рішення може бути прийняте у зв’язку з рекомендаціями, які запропонував професор цифрової економіки в школі журналістики в Кардіффі Ян Харгрівз. Ці рекомендації були дані в рамках системи інтелектуальної власності Великобританії.

 Британський бізнес секретар Вінс Кейбл найближчим часом оголосить про ставлення уряду щодо пропозиції професора Харгрівза. Він виявив, що майже 300-річні британські закони про авторське право перешкоджають інноваційній діяльності. Професор вважає, що реорганізація законів про авторське право може в майбутньому принести національній економіці майже £ 8 млрд. ($ 13 млрд.).

 Очікується, що найближчим часом Кейбл повідомить про те, чи погоджується уряд з пропозицією професора Харгрівза легалізувати приватне копіювання або «зміну формату» творів, що захищаються з моменту реєстрації авторських прав.

 Подібна практика нововведень в законодавство про авторське право вже узаконена в європейських країнах, окрім Великорбританії, Мальти та Ірландії.

 Якщо уряд все-таки ухвалить нововведення, то споживач зможе скопіювати куплений ним компанкт-диск, що є захищеним після реєстрації авторських прав, на інший носій інформації, наприклад інший комп’ютер  або iPad. Однак це не дає права ділитися контентом в інтернеті без дозволу правовласника, котрий отримав реєстрацію авторських прав на нього. Наприклад, на файлообмінниках в більшості випадків розміщений піратський контент.

 Цікаво, що уряд буде розглядати ще одну пропозицію Харгрівза, що торкається виключного права на копіювання пародій. В результаті цього коміки зможуть пародіювати кого-небудь без  дозволу правовласника.

 

Джерело: tsn.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності