Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Пірати будуть «в захваті» від закону про судовий збір

Пірати будуть «в захваті» від закону про судовий збір
Пірати будуть «в захваті» від закону про судовий збір

Авторам, котрі є власниками патентів на винаходи, корисні моделі та промислові зразки найближчим часом вестиметься не солодко. Мається на увазі те, що з 1 листопада поточного року вступить в дію Закон України «Про судовий збір», датований 8 липня 2011 року. Згідно з даним законом вводиться збір при поданні до суду позової заяви про захист авторських прав на твори та інші об’єкти інтелектуальної власності.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 Натомість оплати витрат на інформаційно-технічне забезпечення судових процесів було впроваджено судовий збір. Треба зазначити, що даним законом скасовано пільги зі сплати державного мита для позивачів в разі  подання позову про захист авторських прав, прав на відкриття, корисні моделі, винахід, промислові зразки, раціоналізаторські пропозиції тощо. Тобто виходить, що захист авторських прав в суді стає надто дорогим для більшості авторів.

 Отже, після 1 листопада 2011 року позивач повинен буде сплатити: 1. державне мито при поданні заяви у розмірі 288 грн., апеляційної скарги в розмірі 144 грн., касаційної скарги в розмірі тих же 144 грн. 2. судовий збір при поданні позовної заяви в розмірі 1440 грн. при мінімальній заробітній платні 960 грн., апеляційної скарги в розмірі 720 грн., касаційної скарги в розмірі 720 грн.

 Додамо, що від судового збору будуть звільнятися позивачі з позовами, пов’язаними із виплатою компенсацій.

 В Україні, де рівень піратства у сфері інтелектульної власності знаходиться на високому рівні, нелогічно збільшувати витрати авторів та правовласників на судовий процес. Річ не йде про відновлення пільг в попередньому обсязі, вона йде про відповідні поправки до закону про судовий збір та Декрету.

 Враховуючи прагнення України інтегруватись у Європейське Співтовариство, влада повинна піклуватись про вирішення питання зменшення об’ємів піратської продукції, а не ставити перешкоди для для правовласників.

 

Джерело: dt.ua

 

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності