Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Вчені зі Львова досліджують фермент, що вбиває кілька видів раку

Вчені зі Львова досліджують фермент, що вбиває кілька видів раку
Вчені зі Львова досліджують фермент, що вбиває кілька видів раку

Нещодавно стало відомо, що у Львові вчені досліджують фермент, що здатен вбивати кілька видів раку. В майбутньому  вчені сподіваються додати також невиліковні хвороби шкіри та печінки. Вчені  покладають великі надії на ці дослідження і вже подали заявку на отримання патенту на корисну модель. В світі вже давно лікують кров за допомогою ферментів. За кордоном лікування ферментами коштує приблизно півтисячі євро. На відміну від цього винахід, що найближчим часом вже отримає патент на корисну модель,  коштує набагато дешевше. На сьогодні триває вирішальна стадія розробки, тобто випробування на тваринах.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 У пробірках, що використовуються вченими ростуть бактерії та дріжджі. Саме вони виробляють фермент, що здатен вбивати ракові клітини. Механізм дії ферменту полягає в тому, що він пригнічує аргінін – амінокислоту, що живить пухлину. Та досліди на тваринах показали, що ферменти лікують рак шкіри та недуги печінки і нирок.

 Директор Львівського інституту біології клітини зазначив, що лікування досягається голодуванням пацієнта за аргініном. Це досягається введенням в кров пацієнта ферментів, які розщеплюють аргінін, що були одержані за допомогою генної інженерії.

 Тобто в разі не одержання аргініну ракові клітини гинуть, а нормальні клітини продовжують функціювати. Це говорить про те, що метод львівських вчених малотоксичний в порівнянні з хіміотерапією.

 Юрій Борецький, старший науковий співробітник Львівського інституту біології клітини, підкреслив, що якщо взяти оригінальну методику, яка використовується в світі, то лікування з її використанням буде коштувати близько 400-500 євро на курс лікування. Натомість львівські вчені в декілька разів знизили цю суму.

 Методику, що називається ензимотерапія, досліджують на мишах на останній стадії раку. Якщо їм не введуть фермент, то житимуть вони кілька днів. В разі лікування ферментом – вдвічі довше. Але про дослідження на людях поки що рано казати.

 Вчені називають цю технологію перспективною і перше, що вони зробили для реалізації проекту – подали заявку на отримання патенту на корисну модель.

 

Джерело: 1tv.com.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності