Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Книговидавці України обурені тим, що влада не бореться з піратами

Книговидавці України обурені тим, що влада не бореться з піратами
Книговидавці України обурені тим, що влада не бореться з піратами

 Книговидавці рішуче завяли, що держава виявляє повну бездіяльність у боротьбі з книжковим піратством в Україні. Президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів (УАВК) Олександр Афонін повідомив, що держава робить вигляд, що нічого не відбувається, що традиційне та електронне піратство знаходиться поза її компетенцією. Він додав, що стає все менше людей, які творять сучасну літературу, але і вони розуміють, що ця література миттєво перетвориться на продукт, який нічого не принесе правовласникам. Саме це призводить до того, що творча робота припиняється, а охорона авторських прав так і залишається на низькому рівні.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 Олександр Афонін заявив, що УАВК направила звернення до Генеральної прокуратури України з проханням розібратись з сайтами, на яких протизаконно розміщують книжкову продукцію та інший контент, який належить конкретним правовласникам. Це пряме порушення закону у сфері охорони авторських та суміжних прав.

 До УАВК поступили заяви вже 15-ти видавництв з вимогою надати допомогу у вирішенні проблем, пов’язаних з несанкційованим копіюванням та розміщенням в Інтернеті художньої літератури, підручників, посібників для середньої та вищої школи.

 Але, за словами Афоніна, пройшло вже 2,5 місяця після звернення до Генпрокуратури, але ніяких офіційних дій та конкретних заходів по відношенню до порушників занону України про авторське право й досі не було зроблено. При цьому Генпрокуратура повідомила, що звернення були надіслані до Міністерства внутрішніх справ для подальшого розглядання. Але і досі немає інформації коли будуть вживатися конкретні дії для припинення протизаконної діяльності піратів.

 УАВК також звернулася до міністра внутрішніх справ з вимогою провести «круглий стіл» з метою обговорення даних питань, але і на цю пропозицію відповіді поки немає.

 Афонін зазначив, що видавництвам самим доводиться ініціювати судові справи проти піратів, але при цьому багато сил витрачається на збирання доказової бази за фактами порушення авторських прав.

 В УАВК розуміють, що самостійно відстоювати охорону авторських прав своєї інтелектуальної власності без підтримки держави в особі Генпрокуратури, МВС, СБУ не можливо, тому будуть звертатися вже до Президента України Віктора Януковича та прем’єр-міністра Миколи Азарова з вимогою відреагувати на складне становище української книги та порушення Закону України «Про авторське право та суміжні права».

 

Джерело: ua.for-ua.com

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності