Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Дев’ятикласник винайшов пристрій, який зможе зекономити країні 2 мільярди

Дев’ятикласник винайшов пристрій, який зможе зекономити країні 2 мільярди
Дев’ятикласник винайшов пристрій, який зможе зекономити країні 2 мільярди

 Юнак з одеського райцентру Балта Володимир Кулик розробив пристрій, який при його впровадженні по всій Україні може заощадити майже 2 млрд. гривень. Приблизна ціна енергозберігаючого пристрою становить лише 17-20 гривень. Патентування винаходу поки що не входить в плани Володимира. За словами вигадливого дев’ятикласника, винахід представляє собою насадки для побутової газової плити.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 В основі пристрою лежить принцип, завдяки якому все тепло, яке отримується від згорання газу направляється на об’єкт нагрівання. Так з’явилася ідея розробити пристрій, який концентрував би все тепло там де воно потрібно. Молодий винахідник додав, що реалізувати ідею виявилось не так складно.Він взяв звичайну каструлю великого діаметру, далі вирізав дно, а потім звузив стінки вгорі так, щоб вони точно відходили до ємкості, яку треба гріти. Повинен вийти усічений конус, який одягається на каструлю, чайник тощо. При цьому, гаряче повітря не буде змішуватися з холодним у кухні і піде безпосередньо до стінок посуду. Більше того окрім економії грошей економиться час на приготування страв.

 Юнак пішов далі у розробці пристрою: він провів ряд дослідів і виявив, що 1,5 літра води в ємкості з його насадкою закипають на 4-ри хвилини швидше ніж за звичайних умов, а  витрата природного газу на 17% менше. Враховуючи, що побутовими плитами користуються 15 млн. українських сімей, і, якщо забезпечити їх такими пристроями, то щорічно заощаджується 750 млн. «кубів» газу вартістю приблизно 1,8 млрд. гривень (майже половина бюджету Одеської області).

 За оцінкою професора Одеського політехнічного університету Геннадія Баласаняна цей пристрій не є чимось інноваційним, але ідея є свіжою і може бути застосована на практиці.

 Пристрій можна було побачити на всеукраїнській виставці «Країна юних майстрів», що проходив у лютому. А в травні 14-річний хлопець посів друге місце на національному етапі науково-технічного конкурсу серед школярів «Інтел-Техно - 2011».

 Родина юного науковця поки що не збирається проводити патентування цього винаходу. Вони аргументують це тим, що наш патент не визнається за кордоном, а оформлення міжнародного патентування винаходу  коштує десятки тисяч доларів.

 

Джерело: gazeta.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності