Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

На Сумщині виявлено злочинну схему привласнення бюджетних коштів

На Сумщині виявлено злочинну схему привласнення бюджетних коштів
На Сумщині виявлено злочинну схему привласнення бюджетних коштів

 Працівники податкової міліції в ході перевірки виявили налагоджену злочинну схему розкрадання державних коштів, яка була основана на отриманні суб’єктами господарювання Сумської обл. коштів, що були призначені, ніби-то, до відшкодування з бюджету сум ПДВ. Схема діяла завдяки злочинним діям посадових осіб трьох товариств міста Шостки.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 Як повідомила прес-служба податкової міліції ДПА в Сумській обл., керівники зазначених підприємств та пов’язані між собою особи імітували активну виробничу діяльність з виготовлення фотоматеріалів, а насправді підробляли та експортували контрафактну продукцію в країни колишнього СНД.

 Щоб здійснювати маркування контрафактного товару (аерофотоплівка) злочинці використовували торгову марку, яка належить відомій в Україні компанії ВАТ АК «Свема», не маючи жодних документів про реєстрацію даної торгової марки.

 Маючи на меті незаконне формування податкового кредиту, злочинні посадові особи підприємства відображали в офіційній податковій та бухгалтерській звітності здійснення безтоварних операцій разом з фіктивними фірмами Донецька та Києва.

 Перевірки показали, що за результатами заявлених до відшкодування сум ПДВ виявлено безпідставне отримання з державного бюджету понад 140 тисяч гривень цього податку.

 Також завдяки подальшим слідчо-оперативні заходам було отримано докази нелегального виготовлення продукції, яка незаконно маркувалась під тм «Свема», в дійсному свідоцтві про реєстрацію торгової марки якої зазначено ВАТ АК «Свема».

 Додамо, що у приміщенні одного з підприємств в м.Шостка працівники податкової міліції конфіскували 820 упаковок з аерофотоплівкою, частина з яких була маркована виробником з Китаю. Решта товару, шо призначалась для реалізації без супровідних документів, що свідчили про реєстрацію торгової марки, мала переклеєні етикетки української тм.

 За фактом незаконного використання фірмового знаку без дозволу правовласника, слідчими Шосткинського міжрайонної прокуратури було порушено справу за ч.3 ст.229 КК України.

                                   

Джерело: ukrinform.ua

 

 

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності