Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

В Узбекистані утворили Агентство з інтелектуальної власності

В Узбекистані утворили Агентство з інтелектуальної власності
В Узбекистані утворили Агентство з інтелектуальної власності

 24 травня 2011 року президент Іслам Карімов підписав постанову «Про утворення Агентства з інтелектуальної власності Республіки Узбекистан».

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 Цю постанову було прийнято з метою більш широкого впровадження інноваційних технологій та науково-технічних розробок у процес технічної та технологічної модернізації економіки, а також покращення захисту авторських прав та  інших об’єктів інтелектуальної власності. Агентство з інтелектуальної власності Республіки Узбекистан було утворене на базі Державного патентного відомства Узбекистана і Узбецького республіканського агентства з авторських прав.

 В перелік основних завдань новоутвореного Агентства входить забезпечення реалізації єдиної державної політики у сфері правової охорони та захисту авторських прав, корисних моделей, товарних знаків, промислових зразків та інших об’єктів інтелектуальної власності.

 Також Агентство з інтелектуальної власності буде здійснювати державну реєстрацію винаходів, корисних моделей, промислових зразків та проведення експертиз. Агентство буде сприяти всебічному впровадженню у виробництво інноваційних технологій і винаходів, науково-технічних і промислових розробок тощо.

 В майбутньому буде сформований державний фонд патентної документації та база даних про офіційно зареєстровані об’єкти інтелектуальної власності. Буде забезпечене їх збереження та будуть сформовані умови їх ефективного використання.

 Новостворене відомство буде здійснювати пильний контроль за дотриманням вимог законодавства про правову охорону і захист авторських прав та інших об’єктів інтелектуальної власності.

 Планується, що відомство буде розвивати міжнародне співробітництво у сфері охорони інтелектуальної власності.

 Відомо, що президент Узбекистану звільнив Агентство від сплати державного мита за подання до судів позовів щодо захисту прав правовласників на об’єкти інтелектуальної власності.

 

Джерело: intelpro.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності