Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

В Україні перевіряється лише 3% продукції

В Україні перевіряється лише 3% продукції
В Україні перевіряється лише 3% продукції

 З кожним днем ціни на товари зростають, а їхня якість лише погіршується. Експерти відзначають, що в країні дуже слабкий рівень контролю за продукцією, що потрапляє на прилавки магазинів. Компанії, що виробляють продукцію, всіма засобами намагаються захистити свій продукт від фальсифікату шляхом патентування промислового зразка, тобто зовнішнього вигляду продукції, до контролю якості самої продукції. Але в магазинах  дуже часто можна знайти прострочені та фальсифіковані товари. Це вже має системний характер. Додамо, що кілька років тому на Україні було не більше 3% бракованого хліба, а зараз – 15%. Кількість неякісних молочних продуктів взагалі дорівнює 39-40%.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 Відомо, що споживачі найбільше скаржаться на низьку якість складної побутової техніки та товари, придбані через інтернет. Багато проблем також з мобільними телефонами та дитячими товарами. Патентування промислового зразка зможе захистити зовнішній вигляд продукції, але, на жаль, це не стосується внутрішнього наповнення упаковок з товарами. Експертиза показала, що в магазинах можна зустріти товари, які були отримані «невідомо звідки», тобто без супровідної документації.

 Контролюючі структури перевіряють лише 3% товарів, що потрапляють на український ринок. Причина дуже проста – експертиза справа дорога. Відомо, що для придбання лише експрес-лабораторій необхідно 27 млн.доларів. Навіть, якщо, контролерів забезпечать всіма технічними засобами, то здійснити несподівану перевірку дуже важко. Згідно з українським Законом перевіряючі інстанції повинні попередити підприємство про свій візит за 10 днів до неї.

 Але, вихід є: найефективніший вплив на виробників неякісного товару, як вважають експерти, це закритий гаманець споживача. Варто просто не купувати неякісний товар. Але, дуже важко серед різноманітності товарів оцінити властивості товарів. Тому пакування товару повинно бути зрозумілим споживачеві. І, обов’язково, пакування повинно проходити патентування промислового зразку, щоб захистити зовнішній вигляд товару. Саме схожість товарів може ввести в оману споживача. Також потрібно негайно реформувати українське законодавство. Кожен покупець повинен свідомо робити вибір на якість того чи іншого товару, бо від цього залежить його життя.

 

Джерело: news.finance.ua

 

 

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності