Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

«Apple» буде виплачувати роялті компанії «Nokia»

«Apple» буде виплачувати роялті компанії «Nokia»
«Apple» буде виплачувати роялті компанії «Nokia»

Нещодавно фінська компанія «Nokia» повідомила про досягнення угоди з корпорацією «Apple». За умовами даної угоди «Apple» погодилася виплатити ліцензійні відрахування за використання технологій, які належать «Nokia». Підписана між двома компаніями угода фактично означає завершення судового процесу, що тривав два роки. Компанії звинувачували одна одну у незаконному використанні своїх патентів на винаходи. В результаті вони обмінялися серією судових позовів.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 Представники «Nokia» заявили, що дана угода являє собою результат проведених переговорів і цілком знятих розбіжностей між двома компаніямі.

 Варто додати, що першою низку звинувачень розпочала компанія «Nokia», яка звинуватила в 2009 році компанію із Купертіно у порушенні прав на використання своїх патентів на винаходи. Відомо, що в минулому році «Nokia» розширила свої звинувачення, спрямовані проти свого конкурента. На цей раз «Apple» вчинила аналогічні дії, розширивши звинувачення проти «Nokia».

 Зараз в представництві «Nokia» говорять, що нещодавно підписана угода з «Apple» передбачає одноразові виплати з боку цієї компанії, а також деяку суму виплат за використання технологій фінської компанії. Розмір виплат не розголошують.

 За словами гендиректора «Nokia» Стівена Елопа, він повністю задоволений угодою з американською компанією і радий, що «Apple» «приєдналася до зростаючої кількості ліцензіатів «Nokia»». Також він додав, що дана угода показує, що його компанаія дійсно має найбільше портфоліо в галузі, яке дозволяє сконцентруватися на досягенні нових можливостей з ліцензування розробок.

 Нагадаємо, що фінська компанія звинувачувала «Apple» в порушенні патентів на винаходи, які пов’язані з сенсорними інтефейсами, підсвічуванням дисплея, визначенням номера абонента та технологіями 3G i WiFi.

 

Джерело: intelpro.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності