Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

ДПС оштрафувала заклади роздрібної торгівлі на суму 60.8 млн. грн.

ДПС оштрафувала заклади роздрібної торгівлі на суму 60.8 млн. грн.
ДПС оштрафувала заклади роздрібної торгівлі на суму 60.8 млн. грн.

 

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

Кілька днів тому Державна податкова служба України під час рейду застосувала штрафні санкції на суму майже 60.8 млн. гривень до закладів роздрібної торгівлі. Штрафи були накладені за відсутність на торгових точках будь-яких ліцензій, торгових патентів і акцизних марок, тобто документів, що свідчать про реєстрацію торгових марок товарів. Як передає прес-служба ДПС, про це повідомив голова ДПС Віталій Захарченко під час офіціальної зустрічі з підприємцями на ринку «Криволіївський» у м. Черкаси.

 

Стало відомо, що кількість перевірок суб’єктів господарювання, які здійснювали розрахунки готівкою та використовували у своїй діяльності касові апарати (це стосується в основному закладів роздрібної торгівлі),  істотно зменшилася майже на 40 %. Спілкуючись з підприємцями В.Захарченко роз’яснив, що протягом першого кварталу 2011 року подібних суб’єктів господарювання було перевірено 18017, тобто на 11530 менше ніж в тому році.

 

Але це не гарантує захисту споживачів від розповсюдження товарів, що не мають жодних супровідних документів, які підтверджують наявністьреєстрації торгових марок. Голова ДПС також заявив, що для підприємців, які займаються побутовим обслуговуванням населення і ремісництвом, пропонується встановити ставку єдиного податку в межах 1%-10% від суми мінімальної зарплати. В Захарченко підкреслив, що нововведення буде стосуватися тих підприємців, хто не має найманих працівників, а також тих, у кого обсяг доходу від такої діяльності не перевищує 150 мінімальних зарплат на рік (близько 150 тис.грн.).

 

На прикінці розмови В.Захарченко зазначив, що на сьогодні робочою групою з реформування спрощеної системи оподаткування доопрацьовується нова концепція, і що ДПС бере в цьому активну участь. «Дрібні підприємства будуть поділені на категорії, і найлояльніше ставлення буде до тих, хто займається наданням населенню життєво необхідних побутових послуг»,-заявив В.Захарченко. Звісно діяльність цих торгових точок буде здійснюватися тільки за наявністю в повному обсязі документів про реєстрацію торгових марок.

 

Джерело: rbc.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності