Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

В Америці очікується революція в галузі патентного права

В Америці очікується революція в галузі патентного права
В Америці очікується революція в галузі патентного права

Законодавці США готують революційний законопроект в галузі патентування. Коли закон набуде чинності, авторські права на інтелектуальну власність буде отримувати саме той, хто першим подав заявку, а не той, хто є автором винаходу. Планується, що це сприятиме збільшенню кількості зареєстрованих патентів на промислові зразки та іншу інтелектуальну власність в США.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

Нещодавно Сенат США схвалив розгляд відповідного законопроекту. Незабаром має відбутися підсумкове голосування, після якого законопроект буде підписаний президентом США Бараком Обамою.

Новий законопроект передбачає спрощення процесу подачі патентних заявок з інших країн за рахунок адаптування патентної системи з аналогічними системами в Європі та Японії. Проте на думку венчурного капіталіста Гарі Лоудера, подібні дії можуть негативно відбитися на малому бізнесі, який має менший ресурс для патентного захисту.

Крім того, новий законопроект дозволить Патентному бюро США встановлювати власні збори, які будуть об'єднані в підзвітний Сенату фонд. Дана міра направлена ​​на прискорення розгляду патентних заявок та надання можливості американським інноваційним компаніям в мінімальні терміни розпочати свій бізнес на базі отриманих патентів на промислові зразки. У законопроекті також прописаний процес постграндового огляду патентів, що дозволить відкликати «погані» патенти ще до початку розгляду в суді. Додамо, що в системі патентування США існує декілька проблем, які вимагають негайного рішення. По-перше, існують організаційні проблеми функціювання національної патентної системи. По-друге, проблемним є питання захисту прав власників патентів на промислові зразки та іншу інтелектальну власність, що ускладнюється наявністю «патентних тролів» і великих компаній які монополізують ринок, володіючи великим портфоліо патентів. У кінцевому рахунку, якщо не вжити заходів, то технологічна індустрія США буде і далі продовжувати знаходиться в стані постійної патентної війни, як наприклад компанії «Apple», «HTC» і «Samsung».

 

Джерело: rbc.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності