Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Свято раціоналізаторів та винахідників

Свято раціоналізаторів та винахідників
Свято раціоналізаторів та винахідників

Майже сорок тисяч винахідників та раціоналізаторів відзначають 17 вересня професійне свято. В Україні рух винахідників та раціоналізаторів бере свій початок у 1958-му році. З того часу майже у кожному підприємстві займалися науково-технічною діяльністю. На даний момент в активі українців безсумнівні наукові досягнення світового рівня: технології Адаменка(ядерні) та Пономаренка (стимулювання росту рослин), літаки «Ан», винаходи в медичній галузі. Відомо, що винаходами українських науковців зараз користуються НАСА, Європейське космічне агентство тощо.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 Відомо, що з 150 тис. заявок на винаходи, що подавалися щорічно у колишньому Союзі, кожна четверта була з України. Мільони винахідників і раціоналізаторів створювали свої ноу-хау. Серед них можна назвати доктора медичних наук, патентознавця та винахідника з піввіковим стажем Петра Слинька. Вчений продовжує працювати і останніми роками планує реалізувати проект (Безпілотні та каскадні ГЕС), завдяки якому можна буде одержувати електроенергію навіть на малих річках. І таких ентузіастів на Україні дуже багато. Незважаючи на бюрократичні бар’єри ці люди не втрачають смак до пошуку нових ідей та технологій.

 На сьогодні процедура отримання патентів на промислові зразки та іншу інтелектуальну власність дещо спростилася. Більше того, за даними Держслужби інтелектуальної власності України, патент на корисну модель можна буде отримати протягом 3-4 місяців і коштуватиме це 200 грн. (для юридичних осіб – майже 4000).

 Повідомляється, що за півроку поточного року видано 324 110 охоронних документів (100 тис. патентів на винаходи, 61 тис. патентів на корисні моделі, 22 тис. патентів на промислові зразки). А за даними минулого року відомо, що до Держдепартаменту надійшло 97 заявок для патентування винаходів за кордоном. Це перевищило показник позаминулого року на 35%. Кількість отриманих патентів на інтелектуальну власність, включаючи патенти на промислові зразки, свідчить про активне проникнення українських винахідників на міжнародний ринок новітніх технологій.

 

Джерело: golos.com.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності