Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Парламенту рекомендується внести зміни до Закону «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі»

Парламенту рекомендується внести зміни до Закону «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі»
Парламенту рекомендується внести зміни до Закону «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі»

Нещодавно стало відомо, що Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти рекомендує парламенту прийняти у другому читанні законопроект про внесення змін до Закону України «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі», а саме зміни будуть торкатися секретних винаходів. Цим законопроектом пропонується узгодити положення двох законів: Закону України «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі» і Закону України «Про державну таємницю».

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 Новий законопроект передбачає, що у заяві на патентування корисної моделі необхідно вказати заявника і його адресу, а також винахідника.  Для юридичних осіб, що виступають заявниками обов’язковим є внесення інформації про те, резидентом якої країни вони є. А для фізичних осіб-заявників і винахідників вказується їх громадянство.

 Відповідно до законопроекту особа, що є правовласником патенту на секретний винахід чи корисну модель протягом одного року від дати одержання рішення держексперта про розсекречування винаходу або корисної моделі матиме право подати до Установи клопотання про видачу патенту на строк, що залишився до закінчення 20-ти років від дати подання до Установи заявки на секретний винахід і 10-ти років від дати подання заявки на патентування корисної моделі. Після цього Установа вносить відповідні зміни до держреєстру, а також здійснює публікацію про видачу патенту.

 В комітеті підкреслюють, що на протязі підготовки нового законопроекту до другого читання до них надійшло 13 пропозицій від народних депутатів. Зазначається, що більшість пропозицій було враховано, але пропозиція, щодо публікації через Інтернет інформації про патентування секретної корисної моделі або винаходу була відхилена. Комітет вважає, що якщо винахід секретний, то недоцільно розміщати в Інтернеті будь-яку інформацію про нього. Подібна інформація може відкрити додаткові можливості для отримання секретних даних.

 

Джерело: ligazakon.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності