Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Суд заборонив реєстрацію бренду з гербом СРСР

Суд заборонив реєстрацію бренду з гербом СРСР
Суд заборонив реєстрацію бренду з гербом СРСР

Нещодавно стало відомо, що Європейський суд заборонив реєстрацію торговельної марки з гербом Радянського Союзу. Таке рішення було аргументовано тим, що радянська символіка суперечить принципам країн-учасниць Євросоюзу.

В офіційно оприлюдненому рішенні суду йдеться про те, що знак не можна зареєструвати, тому що це не відповідає прийнятим в частині Європейського Союзу моральним принципам, оскільки цю частину в деяких обставинах може складати і одна країна-член (згідно із законами Угорщини серп, молот і п'ятикутна зірка вважаються символами деспотизму).

Таким чином, в минулий вівторок суд ЄС відхилив прохання зареєстрованої на Віргінських островах фірми «Сouture Tech Ltd.». Справа в тому, що підприємство планувало провести реєстрацію в якості торговельної марки герба Радянського Союзу. Представники компанії «Сouture Tech Ltd.» стверджували, що ставлення однієї держави-члена або групи держав не повинно нав'язуватися всьому Європейському Союзу.

Ще до цього в 2006 році агентство, яке відповідає за реєстрацію торговельних марок в Європі, відмовилося надати правову охорону радянському гербу. Але компанія «Сouture Tech Ltd.» не погодилася з цим рішенням і подала апеляцію.

Проте суд ЄС не прийняв до уваги доводи компанії і, проаналізувавши ставлення до цього питання у всіх країнах ЄС, відхилив прохання компанії.

За повідомленням агентства BNS в Литві, за поширення нацистських або комуністичних символів, а також за їх демонстрацію загрожує штраф у розмірі 1000 літів ($ 395). За заперечення злочинів нацистської Німеччини або Радянського Союзу і за грубе їх зменшування порушнику загрожує позбавлення волі строком до двох років. Нагадаємо, що аналогічні заборони існують на даний момент і в інших країнах Центральної та Східної Європи.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 

Джерело: day.kiev.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності