Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Американські вчені створили біопринтер, що друкує органи

Американські вчені створили біопринтер, що друкує органи
Американські вчені створили біопринтер, що друкує органи

Науковці із США нещодавно представили революційний пристрій, який працює за принципом звичайного офісного принтера. Біопринтер друкує органи замість тексту і картинок. Вчені планують отримати на свою розробку патент на винахід.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 Зазначений біопринтер працює за таким принципом: у картриджи новітнього винаходу заправляють складну суміш із стовбурових клітин людини або тварини, а далі він працює як звичайний принтер. Пристрій призначений для друку тканин, шматочків шкіри, колінних хрящів, хребетних дисків та навіть повноцінних органів. Але треба усвідомлювати, що частини живого організму друкуються набагато повільніше, аніж текст на аркуші паперу. Розробники пристрою наголошують, що виробництво тканин людського організму за допомогою біопринтера займає лише кілька годин.

 На сьогодні біологам, що займаються регенеративною медициною вдалося надрукувати тільки серце щура, яке потім було успішно імплантоване піддослідній тварині. Вчені підкреслюють, що можливість друку більш складних людських органів є лише питанням часу. Фахівці прогнозують, що вже через три-п’ять років можна очікувати дійсно нового прориву у регенеративній медицині. Найближчим часом розробники планують отримати патент на винахід на біопринтер.

 Біологи наголошують, що вже зараз винахід може принести велику користь людям. Втім треба ще отримати на нього патент на винахід. У біопринтері, наприклад, можна друкувати шматочки шкіри, які врятують життя людям, що постраждали від опіків. Завдяки таким винаходам величезні черги на отримання трансплантантов стануть історією. Наприклад, в даний момент тільки у США пересадки донорських органів очікують приблизно 110 тис. осіб.

 Цікаво, що ще у 2009 році бразильський дизайнер Жорже Лопес розробив і протестував дивовижну технологію, а саме 3D принтер, що створює модель дитини в утробі матері.

 

Джерело: novynar.com.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності