Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

«Союз-Віктан» виграв суд у «Рorsche»

«Союз-Віктан» виграв суд у «Рorsche»
«Союз-Віктан» виграв суд у «Рorsche»

На днях стало відомо, що суд заборонив компанії «Dr. Ing. h.c.F. Porsche AG» використовувати назву «Cayenne» для алкогольних напоїв на території України.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 Компанія «Союз-Віктан» - найбільший в країні виробник алкогольних напоїв, виграла суд у німецької автобудівної компанії «Dr. Ing. h.c.F. Porsche AG», котра є виробником популярного серед української еліти автомобіля «Porsche Cayenne». Про це повідомляє видавництво «Дело».

 Отже українська компанія вже домоглася в суді дострокового припинення дії міжнародної реєстрації спірної торгової марки для товарів 33-го класу МКТП на території України.

 Юристи «Союз-Віктану» аргументували суду свою позицію, згідно з якою компанія «Dr. Ing. h.c.F. Porsche AG» отримала міжнародну реєстрацію торгової марки «Cayenne» в котру входять товари 33-го класу МКТП (алкогольні напої). Реєстрація поширюється також і на територію України. Але жодних дій для використання товарного знака для алкогольної продукції німці не здійснюють. Тож український виробник алкогольної продукції скористався цим і послався на закон про охорону авторських прав на знаки  для товарів і послуг. В результаті він мав законне підгрунтя вимагати припинити реєстрацію торгової марки на ім’я компанії «Dr. Ing. h.c.F. Porsche AG».

 Потім з’ясувалося, що компанія «Союз-Віктан» планує зареєструвати на себе торгову марку «Cayenne» для алкогольних продуктів. Саме це і стало приводом для початку судового розгляду між двома компаніями. Але отримати права на бренд неможливо, доки він належить німцям.

 Таким чином господарський суд розглянув аргументи горілчаної компанії «Союз-Віктан»  і задовольнив її вимоги. А саме, судді частково призупинили реєстрацію на знак для товарів і послуг «Cayenne» № 730258 для товарів 33-го класу МКТП в Україні.

 

Джерело: ictv.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності