Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

В Америці на пачках з сигаретами будуть розміщувати фото зіпсованих зубів та хворих легень

В Америці на пачках з сигаретами будуть розміщувати фото зіпсованих зубів та хворих легень
В Америці на пачках з сигаретами будуть розміщувати фото зіпсованих зубів та хворих легень

Стало відомо, що п’ять американських тютюнових компаній подали в суд на американське Управління з контролю якості продуктів і ліків. Вони вимагають скасувати закон, відповідно з яким вони зобов’язані з вересня 2012 року розміщувати на пачках з сигаретами попередження про шкоду куріння та жахливі зображення його наслідків  (фотографії гнилих зубів, уражених курінням легенів та навіть тіла мертвих людей).

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 Згідно з законом такі зображення повинні закривати верхню половину сигаретних пачок, крім того займати не менше 20% площі друкованої реклами тютюнових виробів. Також до обов’язкового переліку зображень, що публікуються на пачці, повинні бути додані фотографії людини, яка випускає дим через отвір у шиї, що був зроблений в ході трахеотомії.

 Уточнюємо, що до суду звернулися компанії RJ Reynolds Tobacco, котра отримала реєстрацію  торговельних марок «Camel» і «Winston». До неї приєдналися компанії  «Ligget Group», «Santa Fe Natural Tobacco» та компанія «Commonwealth Brands», на ім’я котрої була проведена реєстрація торговельних марок «Davidoff» та «West». Захисники тютюнових компаній наполягають на тому, що закон порушує іх право на свободу слова, що знаходиться під захистом Першої поправки до конституції США.

 За словами представника одного з позивачів Флойда Абрамса уряд має право вимагати розміщення прямолінійних попереджень, які б не викликали суперечок, але уряд не може вимагати, щоб сигаретна пачка перетворювалась на маленький рекламний плакат для урядової кампанії проти паління.

 З іншого боку міністр охорони здоров’я США Кетлін Сібеліус у червні цього року заявила, що нові антитютюнові зображення на пачках мають на меті допомогти дівчатам не приохотитись до шкідливої звички, а вже дорослим курцям взагалі відмовитися від неї.

 Додамо, що до позову направленого проти американського Управління з контролю якості продуктів і ліків не приєднався відомий виробник тютюну – компанія «Altria», що має ексклюзивні права на тм «Philip Morris» та знамениту тм «Marlboro» після реєстрації цих торговельних марок.

 

Джерело: gazeta.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності