Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

"Укрвинпром" намагався з'ясувати звідки в Україні береться фальшиве вино

"Укрвинпром" намагався з'ясувати звідки в Україні береться фальшиве вино
"Укрвинпром" намагався з'ясувати звідки в Україні береться фальшиве вино

 

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 Українські провідні виробники вина сподіваються, що в країні найближчим часом буде створено Державну інспекцію з виноробства. Ця вимога цілком виправдана, бо це передбачено ст. 14 Закону України «Про виноград і вино».

 Це стало ключовою темою на прес-конференції за підсумками виїздного засідання Центральної галузевої дегустаційної комісії корпорації «Укрвинпром».

 Представник держконцерну «Массандра» Л.Торчинська підкреслила, що подібна інспекція могла б ефективніше вирішувати проблемні питання галузі. Вона додала, що деякі виробничі підприємства вже мають декілька брендів, що пройшли реєстрацію торгової марки, але випускають під ними не зовсім якісну продукцію, вводячи покупців в оману шляхом випуску подібного фальсифіката. Діяльність Державної інспекції з виноробства могла б змінити ситуацію в даній галузі на краще.

 Як вважає завідуючий кафедрою Кримського агротехнологічного університету Євген Шольц-Куликов, проти створення Державної інспекції з виноробства виступають вороги споживача і виноробства. Він зазначив, що створення такого державного апарату забезпечить контроль, який елементарно забезпечить  надійність і захист продукції виноробів від фальсифікацій, а споживача від омани. Більш того, за словами Шольц-Куликова без Держвинінспекції «ми далі працювати не зможемо». Також на підприємствах з виробництва вина, що потім реалізується під брендами, що пройшли реєстрацію торгової марки не можна допускати, щоб не пускали контролерів. Не треба засекречувати виробництво. «Якщо не пускають на завод контролерів із, приміром, Держвинінспекції або Держстандарту – це вже небезпечна ситуація, це підозріло»,-зазначив він.

 Перший заступник генерального директора корпорації «Укрвинпром» Володимир Кучеренко вважає, що в цій галузі обов’язково повинен бути постійний державний контроль і створення Держвинінспекції просто необхідне.

 В.Кучеренко також навів приклад, коли в українських магазинах продається вино відомого французького бренду, що має документи про реєстрацію торгової марки, то воно може мати зовсім іншу органолептику ніж таке саме у Франції. Виникає питання, чи вся продукція, яка реалізується на території України видповідає вимогам? В більшості випадків під етикеткою ховається не зовсім те, що ми очікували. Але цим повинен займатись Держстандарт. Кучеренко додав, що неодноразово винороби зверталися  з пропозиціями проведення експертизи, але відповідь однакова – немає грошей. Учасники конференції зійшлися на одному – створення даної інспекції вирішило б багато питань галузі.

 

Джерело: rian.net

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності