Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

У Дагестані запатентували «розумний» килимок для намазу

У Дагестані запатентували «розумний» килимок для намазу
У Дагестані запатентували «розумний» килимок для намазу

Релігія в усьому світі йде нога в ногу з бізнесом. В Дагестані розроблений розумний килимок, що допомагає віруючим здійснювати намаз за всіма канонами ісламу. Винахід вже запатентовано.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

Цей килимок для молитов оснащений датчиками, які допоможуть мусульманам не збиватись з рахунку ракаата і правильно виконувати всі рухи.

"Якщо віруючий припускається помилки, випереджаючи або відстаючи в послідовності зміни поз, сенсори починають видавати вібруючі сигнали, які не заважають концентруватися на процесі молитви", - розповіли автори винаходу, повідомляє видання "ІсламДаг".

Творці розумного килимка для молитов вже запатентували свій винахід в Росії і збираються отримати міжнародний патент. Вони відзначають, що пристрій буде затребуваний, оскільки в світі живуть 1,6 мільярда мусульман.
В планах у хлопців - зробити килимок доступним для людей з різними фінансовими можливостями, адже винахід мав явний успіх на презентації: навіть шейх Абдулкерім, один з членів комісії постійного комітету фатви з наукових досліджень та економічних питань Саудівської Аравії дав позитивну оцінку дагестанському винаходу.

Це далеко не єдиний винахід в області розумного килимка для молитов. Не так давно в Туреччині модний дизайнер створив килим, який починає світитися, коли віруючий повертається обличчям до кибла. При цьому світиться не весь килимок, а тільки орнамент, який "запалює" зображення мечеті, яка виглядає як Блакитна мечеть у Стамбулі.

 

 Джерело: http://islam-today.ru

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності