Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

«Ексмо» програло суд «В контакті» у справі про порушення авторських прав

«Ексмо» програло суд «В контакті» у справі про порушення авторських прав
«Ексмо» програло суд «В контакті» у справі про порушення авторських прав

Видавництво «Ексмо» виявилося незадоволене тим, що в соціальній мережі «В контакті» було розміщено шість творів, права на які належать компанії. В їх числі трилогія «50 відтінків сірого» Еріки Леонард Джеймс, «Хмарний атлас» Девіда Мітчелла і дві книги Гая Юлія Орловського. Також у видавництва були претензії до розміщення творів «Таня Гроттер і магічний контрабас» письменника Дмитра Ємця, але потім компанія виключила цю книгу з позову.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

«Ексмо» направило «В контакті» 4500 посилань на розміщення книги в соцмережі. Після подачі позову соцмережа видалила зазначені видавництвом книги, але «Ексмо» вирішило продовжити вимагати компенсацію збитку, так як «зазнавало збитків протягом 29 днів», що, на думку видавництва, «перевищує всі розумні строки», повідомляє ИТАР-ТАСС. Видавництво вимагало від соцмережі за 14 порушень 700 000 руб.

Представник «В контакті» вказав, що компанія не отримувала листів від «Ексмо», так як вони були спрямовані на неробочі адреси, а також заявив, що компанії «Ексмо» в суді не вдалося довести свої права на використання в електронній формі книг Джеймс і Мітчелл.

«Ексмо» не в перший раз судиться з російськими інтернет-компаніями. У 2012 р. видавництву так і не вдалося домогтися через суд від інтернет-пошуковика "Яндекс", щоб той прибрав зі списку пошукових запитів посилання на піратські копії своїх книг, а також виплати компенсації. «Ексмо» намагалося оскаржити рішення суду у Вищому арбітражному суді, але той відмовив у перегляді справи проти компанії «Яндекс».

Тоді «Ексмо» було незадоволене тим, що на сайті algoritmkniga.ru, проіндексований «Яндексом», містилися цитати автора Марини Сєрової. Суд вважав, що це не порушує майнових прав «Ексмо», а сайт використав цитати автора в інформаційних цілях. Google в 2012 р. на аналогічну вимогу «Ексмо» прибрав з результатів пошукових запитів всі посилання на контрафакт, діючи на основі американського закону DMCA (Digital Millennium Copyright Act). 

 

Джерело: http://www.vedomosti.ru

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності