Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Територія країн ЕС закрита для «Samsung»

Територія країн ЕС закрита для «Samsung»
Територія країн ЕС закрита для «Samsung»

Німецький суд заборонив імпорт та продаж планшета «Samsung Galaxy Tab 10.1.» Точніше, за запитом «Apple» суд видав попереднію заборону на продаж планшета «Samsung» на території всього Європейського Союзу, за винятком Нідерландів.

 «Apple» заявила, що продукт «Samsung» є «імітацією iPad». Згідно зі скаргою «Apple», якщо «Samsung» порушить заборону, то на компанію буде накладений штраф у розмірі 250 тис. євро за кожне порушення.

Відомо, що «Samsung» може опротестувати це рішення протягом 4 тижнів, але весь цей час, до розглядання апеляції, заборона буде діяти. Більш того, якщо суддя не прийме аргументи «Samsung», то ця заборона може діяти до остаточного вердикту у цій справі, а такий розгляд легко може тягнутися цілий рік.

Це не перша заборона, яку виграє «Apple» проти «Samsung». Попередня заборона вплинула на запуск планшета «Samsung» в Австралії, де минулого тижня суд виніс схоже рішення у справі з незаконного використання патентів на винахід. Тепер невідомо, коли цей продукт буде офіційно запущений в цій країні.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

Є припущення, що юридична тяганина між «Apple» і різними ліцензіатами «Android» організована передусім для того, щоб забезпечити крос-ліцензування різних патентів на винаходи і обмін грошовими знаками за ті чи інші патенти. Однак виходить, що яблукова компанія вирішила в цій справі йти до кінця і насправді "зробити «Android» гірше" шляхом доведення, що технології і рішення, що порушують патенти на винаходи «Apple», будуть вилучені з «Android».

До речі, аналогічний запит на попередню заборону імпорту та дистрибуції на території США техніки «Samsung», яка порушує патенти «Apple», буде розглядатися судом Північної Каліфорнії в середині жовтня (у жовтні ж буде і слухання у справі «Oracle» проти «Google»). Цікаво, чи вплине на результат цих слухань той факт, що Австралія і Європа своє рішення з цього питання вже прийняла. Слід враховувати, що законодавство в сфері інтелектуальної власності у Німеччині значно суворіше, ніж у США в плані того, що стосується судових заборон - там володар патенту практично завжди отримує позитивний вердикт.

 

Джерело: ko.com.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності