Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Веб-провайдер буде відповідати в суді

Веб-провайдер буде відповідати в суді
Веб-провайдер буде відповідати в суді

Нещодавно на Івано-Франківщині в місцевому Калуському міськвідділі міліції розпочали розглядання кримінальної справи щодо порушення захисту авторського права. Ця справа стосується 28-річного приватного підприємця, якого не без причини підозрюють у порушенні авторських прав. Як свідчать документи кримінальної справи, приватний підприємець поширював примірники аудіовізуальних творів локальною Інтернет-мережею. Кримінальна справа розглядає порушення, покарання за які визначені законом про захист авторських прав.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

Співробітники обласного підрозділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю з’ясували, що цей приватний підприємець надавав платні послуги лише тим користувачам, які мали доступ до певної локальної комп’ютерної мережі. Сплативши за послуги, клієнти локальної мережі одразу ж отримували доступ до вільного скачування з серверу аудіовізуальних творів, що їх цікавили. Як виявили оперативники, сервер локальної Інтернет-мережі знаходився в одному з нежитлових приміщень міста. Вони задокументували кілька фактів порушення авторських та суміжних прав під час незаконного розповсюдження понад 200 аудіовізуальних творів.

Також оперативники Державної служби боротьби з економічною злочинністю встановили, що законними правовласниками на цей контент в Україні є громадська організація «Українська антипіратська асоціація по захисту прав на музичні, аудіовізуальні твори та комп’ютерні програми». Цій громадській організації з захисту авторських прав було завдано шкоди на суму майже 102 тисячі гривень. Про це свідчать матеріали кримінальної справи. Відповідач по справі порушення авторського права погодився відшкодувати суму збитків у повному обсязі. Це вже не перший раз, коли було викрито незакону діяльність локальних Інтернет-провайдерів.

Кінець минулого року відзначився ще двома справами з незаконного розповсюдження аудіовізуальних творів. Про ці випадки свідчать матеріали перевірок УДСБЕЗ в Івано-Франківській області.

Джерело: ankontr.if.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності