Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

«Війна» за автомобільні номерні знаки

«Війна» за автомобільні номерні знаки
«Війна» за автомобільні номерні знаки

Вже цього року 550 тисяч українських власників авто будуть ламати голову над тим, як отримати номерний знак для свого авто. Кілька тижнів назад взагалі не можна було забрати своє нове авто з салону. Отримати номер можна було тільки тоді, якщо хтось здасть старий номер. 

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

Народний депутат Геннадій Москаль пояснив ситуацію, що призвела до втрати можливості отримати автомобільний номер. Розповідь про наближених до бюджету бізнесменів виявилася дуже цікавою і заслуговує почесне місце в історії української корупції.

Зовсім нещодавно автомобільні номери МВС купувало у ЗАТ «Динамо-Сілейр». Існує це підприємство вже давно, але його поява не змогла пройти без судів, заяв і «дахів». Бізнесмени і міліціонери вважали, що навіть зміна влади не зламає «дружби» між ними.

Більш того, «Динамо-Сілейру» минулого травня вдалося виграти ще один тендер. Цього разу вони отримали тендер на постачання номерів для мопедів. Але, як з’ясувалось потім ці 157 тисяч гривень стали останнім для цього підприємства «міліцейським подарунком». Вже 22 грудня 2010 року МВС скасувало тендер на 1 мільон 156 тисяч номерів. Водночас виявилось, що ще за три тижні до цих подій Держкомітет з питань технічного регулювання та споживчої політики видав два накази щодо зміни зовнішнього вигляду номерів авто.

Головною зміною стала поява «світловідбивної стрічки». На нових номерах один напис захисного елемента «УКРАЇНА» має бути виконан великими літерами української абетки, а другий напис «UKRAINE» великими літерам латинської абетки. Такі зміни призвели до того, що МВС було змушене провести ще один тендер. 25 лютого 2011 року його було успішно проведено. Але на цей раз тендер виграла фірма Міністерства внутрішніх справ (МВС) підприємство «Форт». Було заключено контракт на 133.7 мільйона гривень за 1.1 мільон номерів. Стають зрозумілими наміри МВС, що ніхто інший навіть теоретично не міг претендувати на цей тендер. Більш того виявилося, що вигляд нових номерів для авто захищений патентом на промисловий зразок. Це свідчить про те, що відтепер лише власники патенту мають право отримувати бюджетні гроші.

Так, в обгрунтуванні закупівлі сказано, що постачальник номерних знаків «Форт» МВС України отримав патент на промисловий зразок «Знак номерний транспортних засобів» від 08.10.2010.

Але перший заступник голови з конкурсних торгів МВС України Матвійчук дещо замовчує в тому, що патент на промисловий зразок отримала не одна структура, а дві: «Форт» і (цитується) «СПУЛКА З ОГРАНІЧЬОНОМ ОДПОВІДАЛЬНОСТЬОМ УТАЛ», що базується в Польщі. Навіть авторів «складного винаходу» двоє: Писаренко Віктор Григорович і Войцеховський Яцек Стефан.

Все це лише факти корупції, які призвели до того, що тепер усі виробники українських номерів повинні платити гроші державній українській установі і приватній польській. Не відомо ще й яку суму прийдеться виплачувати українським автомобілістам.

Источник: newsru.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності