Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

На ДнВС було запущено установку механічного зневоднення мулу

На ДнВС було запущено установку механічного зневоднення мулу
На ДнВС було запущено установку механічного зневоднення мулу

Нещодавно стало відомо, що на Дніпровській водопровідній станції вдалося запустити установку механічного зневоднення мулу, яку предоставила німецька компанія «ГЕА Вестфалія Сепаратор Груп». Очікується, що завдяки роботі цієї установки, що пройшла патентування промислового зразку, обсяги осадів зменшаться майже в 10-12 разів. Розробники запевняють, що воду, яка виділяється у процесі зневоднення осаду, можна повторно використовувати у схемі кругообігу роботи даної насосної станції або, як альтернативний варіант зливати у Дніпро у якості питної води.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 Як вважає головний інженер ДнВС Володимир Костюк, це дуже важлива процедура, тому що до 2012 року на Дніпровській станції повинна вирішитись проблема очистки осадів та припинення шкідливих викидів у річку.

 До того ж, до 12 серпня цього року на ДнВС будуть проводитися дослідно-промислові випробування. За результатами цієї роботи Київміськдержадміністрація вирішить питання подальшої експлуатації установки, що пройшла патентування промислового зразку.

 За словами начальника Головного управління комунального господарства КМДА Дмитра Новицького три таких установки повинні повністю забезпечити технологію підготовки води на Дніпровській водозабірній станції. Також від додав, що установка на даний момент працює як промисловий зразок, цілком безкоштовно. Вона була представлена німецькою фірмою-виробником для оцінки її ефективності.

 Щорічно ДнВС скидає у Дніпро приблизно 600 тонн осаду, що утворюється у процесі підготовки питної води, що передбачено проектом технологічних споруд. Також проектом будівництва споруд Дніпровської та Деснянської водопровідних станцій передбачено скидання промивних вод у Дніпро. Десятки років тому така технологія вважалася оптимальною, але зараз вона застаріла. Це призводить до того, що до річки потрапляють промивні води із вмістом хлору та алюмінію, що використовуються в процесі підготовки води.

 З цього приводу для дотримання високих екологічних показників, щодо подачі питної води місту, столична влада у співпраці з «Київводоканалом» вишукує шляхи виходу зі складної ситуації. Нагадаємо, що завдяки встановленню установки механічного зневоднення мулу, що має свідоцтво про патентування промислового зразку, очікується помітне зменшення об’ємів осаду.

 

Джерело: 24tv.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності