Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Завершився прийом документів для участі у конкурсі "Винахід року - 2011"

Завершився прийом документів для участі у конкурсі "Винахід року - 2011"
Завершився прийом документів для участі у конкурсі "Винахід року - 2011"

На днях конкурсна комісія Державної служби інтелектуальної власності України оголосила про остаточний етап прийому документів для участі у Всеукраїнському конкурсі "Винахід року – 2011". За словами голови Державної служби інтелектуальної власності України Миколи Паладія, конкурсна комісія прийняла до розгляду 272 роботи, серед яких 107 винаходів і 165 корисних моделей. Якщо порівняти з минулим роком, то цього разу суттєво збільшилася доля розробок, що отримали патентування винаходів, тому мають більше шансів потрапити у поле зору виробничників та інвесторів.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

Винахідники Києва та Київської області подали найбільше число робіт (66 робіт), що перед тим пройшли патентування винаходів. Слідом за ними, за числом поданих на конкурс патентів йдуть представники Харківської області (46) і третє місце займає Одеська область (25). На жаль, жодної роботи не надійшло з Житомирської, Івано-Франківської, Тернопільської і Хмельницької областей. Микола Паладій додав, що дуже важливо, що значна кількість представлених на конкурс робіт, що пройшли патентування винаходів, надійшла з вищих навчальних закладів України. Зокрема було надіслано 189 патентів, що складає 70% від загальної кількості робіт і вказує на значний науковий потенціал вітчизняних університетів.

Додамо, що аналіз та первісна оцінка представлених на конкурс "Винахід року – 2011" винаходів і корисних моделей триватиме до 31 грудня 2011 р. в межах першого туру цього конкурсу. За його підсумками буде здійснено відбір на другий тур. Потім роботи, які набрали необхідну кількість балів, отримають повторну оцінку за встановленими критеріями. Далі їх буде розглядати Експертна рада Конкурсу.

Крім того, у ході другого туру буде аналізуватися актуальність представлених робіт, глибина та оригінальність технічного рішення, а також нестандартність, комплексність підходу та інші якісні аспекти. Нагадаємо, що другий тур Конкурсу триватиме до 15 березня 2012 р.

 

Джерело: kmu.gov.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності