Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Запатентовані нанотехнології захищатимуть банкноти

Запатентовані нанотехнології захищатимуть банкноти
Запатентовані нанотехнології захищатимуть банкноти

Російські вчені запропонували новий спосіб захисту грошових купюр, банківських карт та державних документів від можливості їх підробки за допомогою нанесення наномалюнків. Суть запатентованої технології полягає в миттєвому вирощуванні в папері або пластику шару нанокристалів металу. Створили та отримали патент на технологію вчені-розробники з Фізичного Інституту Російської академії наук ім. П. Н. Лєбєдєва.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

Даний процес нанесення наномалюнка має назву "нанокристалізація в лазерній плазмі". На папір чи пластик наноситься спеціальний розчин. Надпотужний лазер "пропалює" в папері найдрібніші пори. Лазерний промінь досягає дуже високої температури, але імпульс спалаху триває не більше 0,01 секунди. Матеріал, на який наноситься малюнок просто не встигає загорітися, але при цьому метали з розчину розплавляються і утворюють кристали на стінках цієї пори.

Для того щоб створити малюнок буде потрібно не менше тисячі таких пор. Отриманий малюнок буде світиться, причому різними кольорами під різними кутами огляду. Крім цього малюнок може містити будь-яку зашифровану інформацію, або наприклад найдрібніший цифровий код.

Весь процес створення малюнка механізований та дуже швидкий. Для нанесення буде потрібно не більше 3-х секунд. Розробники зазначають, що для того, щоб підробити подібний наномалюнок, потрібно провести вельми професійну та інтенсивну роботу з високовартісним обладнанням. А це фальшивомонетникам буде досить не вигідно.

Спеціалісти стверджують, що захищати від підробки потрібно також і ярлики на одязі, і етикетки алкогольних напоїв, так як на підробці відомих брендів одягу та елітного алкоголю підпільні організації заробляють великі прибутки.

 

Джерело: http://netnewz.ru

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності