Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

ВНЗ в Україні не можуть вільно патентувати інтелектуальну власність

ВНЗ в Україні не можуть вільно патентувати інтелектуальну власність
ВНЗ в Україні не можуть вільно патентувати інтелектуальну власність

Незважаючи на численні заяви уряду, одна з головних проблем сучасних українських ВНЗ полягає в їх фінансовій несамостійності. Більше того, схвалення Податкового кодексу посилило ту складну ситуацію, що вже склалася на сьогодні. Співробітникам університетів, інститутів та науково-дослідних центрів пояснили, що тепер вони не мають права почати підприємницьку діяльність в будь-якому вигляді.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 Виходить, якщо викладач видав книгу, то продати її легально він вже не зможе. Тому і доводиться реалізовувати видання «з-під підлоги». Така сама ситуація склалася с сфері патентування інтелектуальної власності, не виключаючи патентування промислових зразків. Якщо людина або кафедра винайшла що-небудь з метою впровадити в виробництво або успішно продати, то в жодному разі провести патентування промислового зразка чи залучити спонсорів вони не зможуть. Річ у тому, що це може бути сприйняте як підприємницька діяльність. Тому і доводиться шукати альтернативні шляхи, щоб продовжувати займатись винахідництвом, мати можливість патентувати промислові зразки, отримувати за свою інноваційну діяльність додаткові гроші. Винахідники часом вимушені також вписувати в авторський колектив людей, які обіймають високі посади.

 Таким чином виходить, що талановитий винахідник робить свій вибір не на користь викадання у ВНЗ. На Україні така ситуація вже не викликає здивування, а сприймається як належне. Але на відміну від цього, майже у всьому світі звикли платити гроші і отримувати за це відповідні якісні послуги. За кордоном також добре розуміють валивість освіти, тому що лікувати їх громадян буде не диплом, а жива людина, що повинна добре володіти певними знаннями. А платити за некомпетентного інженера чи іншого фахівця вважається злочинним по відношенню до свого населення. Але керівництво вітчизняної освіти, судячи з всього, так не вважає.

 

Джерело: finance.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності