Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Різдвяні бренди

Різдвяні бренди
Різдвяні бренди

Експерти BrandFinance оцінили вартість Санта Клауса як торговельної марки в 1,6 трильйoна дoларів. Для аналізу вони використовували методику, яка зазвичай застосовується для оцінки корпоративних брендів, а в якості економічних галузей вибрали роздрібну торгівлю, сферу туризму та туристичної нерухомості.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

Що тільки не прорекламував Санта-Клаус за майже сто років: мінеральну воду, імбирний ель, знамениту газовану воду і навіть фартухи. Така затребуваність на рекламному ринку дозволила знаменитому персонажу очолити рейтинг 15 найбагатших вигаданих персонажів, складений Forbes.

Офіційно власниками торгових марок Santa Claus ™, Father Christmas ™ і Cyber Santa ™ в США та Євросоюзі є британська компанія Father Christmas Ltd в особі Стівена Боттомлі. Також компанія володіє доменними іменами Santa-Claus.com, Santa.co.uk і Christmas.co.uk

Однак Санта Клаус це публічна фігура, тому виключних прав зареєстрована торгова марка не отримала. Навіть Кока-Кола, яка активно використовує образ Санти в своїй рекламній та маркетинговій діяльності, ніколи не використовувала Санта Клауса як торговельну марку.

Щорічно батьківщину Санта Клауса в Лапландії місто Рованіємі відвідують близько 500 тис. туристів. Бажанню побачити улюбленого персонажа не заважає навіть неймовірний холод та двогодинна тривалість світового дня.

Цікаво, що правом на відповідну торговельну марку в Росії – Діда Мороза – володіють кілька компаній, створених для реалізації проекту «Великий Устюг – батьківщина Діда Мороза». Бренд Діда Мороза в грудні 2013 був oцінений приблизно в 1,6 мільйона євро або 2,3 мільйона доларів. Маєток Діда Мороза у Великому Устюзі, в який входить будинок казкового персонажа, котеджі, готель, басейн, каток, ресторан, оцінюється в 1,6 мільйона євро та також радий вітати туристів.

 

Джерело: http://www.strategy.com.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності