Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Молодий винахідник із Пирятина розробив пульт для всіх побутових приладів

Молодий винахідник із Пирятина розробив пульт для всіх побутових приладів
Молодий винахідник із Пирятина розробив пульт для всіх побутових приладів

Розробка молодого винахідника Дмитра Івченко являє собою мініатюрну конструкцію, яка повинна допомогти лежачим хворим без сторонньої допомоги включати будь-які побутові прилади. В рідному місті Пирятині Полтавської області хлопця вже добре знають як талановитого винахідника, який брав участь у винаході пристрою, що проводить моніторинг ступеня забруднення навколишнього середовища. Іншим ноу-хау Дмитра Івченко вже можуть користуватися інваліди та люди з обмеженими можливостями. Крім того, юний винахідник розраховує отримати патент на промисловий зразок для свого пульта. За словами Дмитра, він абсолютно не налаштовувався щось винаходити, а все вийшло само собою. Нещодавно він купив телефон з вбудованим акселерометром і вирішив дізнатися як він улаштований. Потім йому прийшла в голову ідея про те, що можна розширити сферу застосування даного пристрою. Втілити ідею в життя допоміг його викладач Сергій Вольвач.

Винахід старшокласника називається «Акселерометр ММА7260» і за дією він нагадує комп'ютерну мишку. Сам прилад дуже маленький розміром з сірникову коробку, а плата, на яку він буде встановлюватися, розміром з п'ятак. Далі до плати підключається спеціальний кабель, який з'єднаний з комп'ютером через USB-порт. Винахідник додав, що на комп'ютер встановлюється спеціальна програма, яка і управляє побутовою технікою. Таким чином, людина, у якої на пальці закріплений акселерометр, може рухати рукою і разом з цим буде переміщатися курсор, в результаті чого автоматично включається світло або телевізор.

Юний винахідник запевняє, що оволодіти програмою і невеликим приладом за тиждень зможе навіть далека від техніки людина. А вартість винаходу, який незабаром отримає патент на промисловий зразок, дуже низька порівняно із закордонними аналогоми. На наступний рік свою наукову роботу Дмитро Івченко планує представити в програмі «Майбутнє України» і отримати на неї патент на промисловий зразок.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 

Джерело: bt.vn.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності