Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Файлообміннику EX.UA вдалося позбавитися претензій з боку правоохоронців

Файлообміннику EX.UA вдалося позбавитися претензій з боку правоохоронців
Файлообміннику EX.UA вдалося позбавитися претензій з боку правоохоронців

 Кожного дня в Інтернеті практично безкарно порушується закон в сфері охорони авторських прав. Однак, як показала ситуація з порталом EX.UA, так довше не може продовжуватися. При цьому, якщо до файлообмінника EX.UA правоохоронці вже не мають питань, то захистити кожного окремого користувача Мережі можуть лише знання своїх прав.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 На папері відповідальність за порушення в сфері охорони авторських прав, включаючи мережу Інтернет, виглядає досить суворо. За подібні порушення, згідно з українським законодавством, користувач може бути притягнутий до кримінальної, адміністративної або цивільно-правової відповідальності. Також, незалежно від залучення до вже вказаних видів відповідальності, правовласник може подати позов про відшкодування заподіяної шкоди.

 При цьому, реально до кримінальної або адміністративної відповідальності притягуються лише ті, хто записує чи продає відео- або аудіо- продукцію на дисках чи встановлює ПЗ, завантажене з Інтернет. Річ у тому, що такі порушення найлегше зафіксувати. Диски матеріальні, а факт установки неліцензійного ПЗ може підтвердити експертиза. До того ж, корпорації, які розробляють ПЗ, більш ретельно стежать за поширенням своїх продуктів і частіше вдаються до судових способів охорони авторських прав.

 Завантажуючи з Інтернету будь-що користувач не отримує матеріальних носіїв інформації, тому не зобов’язаний робити будь-яких відрахувань правовласнику. Більш того, будь-який твір, котрий з’явився в Інтернеті, можна вважати правомірно опублікованим, поки не доведено протилежного. Отже, завантажування фільмів для домашнього перегляду або їх перегляд онлайн не може переслідуватися. На практиці знайти тих, хто завантажує фільми з Інтернету та довести їх причетність до порушення авторських прав дуже складно.

  Наприклад, в гучній справі щодо порталу Infostore київський суд змушений був повернути справу на дорозслідування, що дорівнюється виправданню. Це сталося тому, що правоохоронці так і не змогли встановити IP-адреси, з яких завантажувалися файли порнографічного характеру на цей сайт, і чи належали ці IP-адреси підсудним у цій справі.

 

Джерело: openbiz.com.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності