Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Доля України у звіті Special 301 в 2015 році

Доля України у звіті Special 301 в 2015 році
Доля України у звіті Special 301 в 2015 році

30 квітня 2015 року Торгове представництво США оприлюднить черговий щорічний звіт Special 301 по санкціям, яки приймаються до країн порушників інтелектуальних прав. У 2013 році Україна була названа головним піратом та порушником авторських прав у світі, було висунуто ряд вимог та загрожували санкції наступного року. Але через ускладнену політичну та економічну ситуацію у 2014 році США не включило Україну до списку країн-порушників, незважаючи на те, що необхідні зміни не були виконані. Україну відзначили до окремого розділу.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

23.02.2015 року у Вашингтоні відбулося Спеціальне слухання, на яке були запрошені представники країн-потенційних порушників авторських прав. Від України представником був пан Віталій Тарасюк, радник Міністра, начальник відділу економічного і торгового представництва Посольства України. В своїй доповіді Тарасюк означив, що країні на даний час доводиться вести боротьбу за виживання і продемонстрував які вдалося досягнути в таких непростих умовах результати. Доповідач говорив про розробки законопроектів в сфері колективного управління правами та захисту інтелектуальної власності в мережі Інтернет. Також зауважив, що були прийняті документи по легалізації програмного забезпечення для державних установ.

По доповіді представника України з боку США додаткових питань не виникло, всі ключові моменти, до яких американська сторона мала зауваження були розглянуті.

Таким чином, побажання від представників США до України залишилися незмінними:

-         пришвидшити легалізацію ПЗ в державних установах;

-         посилити боротьбу з нелегальним контентом на просторах Інтернету;

-         Упорядкувати системи діяльності організацій колективного управління.

За фактом Україна в новому звіті залишиться серед порушників, але скоріш за все санкції застосовані не будуть. США очікує побачити не тільки проекти, а більш конкретні результати.

 

Джерело: http://intelvlas.com.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності