Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

«App Store» стало яблуком розбрату між «Apple» і «Microsoft»

«App Store» стало яблуком розбрату між «Apple» і «Microsoft»
«App Store» стало яблуком розбрату між «Apple» і «Microsoft»

Нещодавно компанія «Apple» вирішила відповісти на спробу корпорації «Microsoft» в перешкоджанні проведення реєстрації торговельної марки «App Store». Ще до цього в 2008 році компанія «Apple» відправила заявку на реєстрацію торговельної марки «App Store» в Управління США з патентів і торгових марок (USPTO). Компанія «Apple» хотіла отримати всі права на цю торговельну марку. Але конкуренти яблукової компанії корпорація «Microsoft» вирішила, що «Apple» не має права зареєструвати термін «App Store» через те, що він є загальновживаним. Протест «Microsoft» стає зрозумілим, якщо взяти до уваги те, що провівши реєстрацію торговельної марки «App Store», компанія «Apple» стане більш впливовішою на ринку інформаційних технологій. Експерти «Microsoft» вважають, що «Apple» отримає необгрунтовану перевагу серед конкурентів.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

Компанія «Apple» дотримується зовсім іншої думки щодо цієї ситуації. Представники компанії вважають наведені «Microsoft» доводи необгунтованими. Аналогічні претензії можуть бути пред’явлені і щодо самої корпорації «Microsoft». В якості прикладу можна привести назву торговельної марки «Windows». Цей термін на сьогоднішній день можна теж вважати загальновживаним, якщо мати на увазі докази «Microsoft» по відношенню до «App Store». Але корпорація «Microsoft» всіма силами відстоює цю торговельну марку на сучасному ринку операційних систем. Нагадаємо випадок, коли свого часу «Microsoft» домоглася, щоб розробники операційної системи «Lindows» змінили назву продукту на «Linspire» по причині співзвучності з торговою маркою «Windows». Розробники «Lindows» хотіли відобразити у назві продукту майбутні характеристики нової операційної системи, комерційного дистрибутива «Linux». Вони хотіли підкреслити покращену сумісність свого продукту з «Microsoft Windows».

Остаточне завершення конфлікту інтересів має статися на засіданні Ради з розгляду суперечок та апеляцій (USPTO) в США.

Джерело: finance.ua

Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності