Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

У Росії в заставу банкам можна запропонувати своє авторське право

У Росії в заставу банкам можна запропонувати своє авторське право
У Росії в заставу банкам можна запропонувати своє авторське право

В Росії в якості застави банкам можна буде запропонувати своє авторське право. Мова йде про виняткові права на твори науки, літератури, мистецтва та об'єкти суміжних прав. Тепер до договорів такої незвичної поки ще в Росії застави будуть застосовуватися загальні положення про заставу. Що стосується отримання кредитів, то згода буде за банками. Проте їх відчуження буде неможливим до закінчення терміну договору застави.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

Відмітимо, що в США вже використовується практика приймання банками авторського права під заставу.

Керівник порталу "Копірайт.ру" Василь Терлецький вважає, що це більш вигідно правовласникам. Інтелектуальна власність, ніби як не матеріальна, але з іншого боку, може бути предметом, на якому можна заробити достатньо значні кошти в разі реалізації, припустимо, винаходи. Тут справа не тільки в авторських і суміжних правах, тут ще й інтелектуальні права в найширшому сенсі. І в цьому сенсі це, звичайно, крок вперед при правильному підході і з боку позичальника, правовласника, і з боку банку. На його думку так зможе реалізовуватися більша кількість розробок, і, відповідно, впроваджуватися.

Крім того, в Росії набирає чинності дія вільної ліцензії на авторське право, аналог закордонного Creative Commons. Згідно цьому виду ліцензії, автор твору може дозволити невизначеному колу осіб вільно поширювати об'єкт авторського права, але відкликати ліцензію правовласник зможе в будь-який момент.

 

 

Джерело: http://radiovesti.ru

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності