Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Львівський голова вимагає змінити умови реєстрації алкогольних та табачних тм

Львівський голова вимагає змінити умови реєстрації алкогольних та табачних тм
Львівський голова вимагає змінити умови реєстрації алкогольних та табачних тм

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника з вимогою переглянути процедуру узгодження знаків інтелектуальної власності, які прямо або опосередковано популяризують алкогольні напої та тютюнові вироби. Мер оголосив цю вимогу на засіданні міськвиконкому. Говорячи більш детально, мерія просить змінити особливості реєстрації торговельних марок, які в своїй основі включають слова «алкоголь», «тютюн», «горілка», або відповідні графічні зображення.

Міські чиновники вважають, що товарні знаки, що розміщені на львівських будинках, не тільки в більшості випадків не відповідають чинному Закону України «Про мови», але стимулюють вживання алкоголю та тютюнопаління.

Як вважає заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів, зараз є багато нарікань, що стосується кількості російськомовних та англомовних вивісок, в котрих присутнє слово «алкоголь». Василь Косів підтримує введення поправок в особливості реєстрації торговельних марок, які включають вже зазначенні слова. Він підкреслив, що коли доходить до розмови по демонтажу такої вивіски, виявляється, що вони вже пройшли реєстрацію в якості торговельної марки. Це зображення або емблема не може трактуватися як напис на певній мові. За словами Садового, місцева влада не може впливати на процес появи таких вивісок.

Мер вважає, що департамент інтелектуальної власності, що існує в міністерстві освіти в науки, молоді та спорту, погоджує все без розбору. Це впливає на те, що українське законодавство про мови не працює як слід.

Разом з тим, львівська міська влада не виключають можливості використання зображень іншомовних товарів, але за однією умовою – за наявності значно більшого напису на українській мові.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

Джерело: akcyz.com.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності