Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Киянин сконструював економ-авто «Бурсак»

Киянин сконструював економ-авто «Бурсак»
Киянин сконструював економ-авто «Бурсак»

Киянин Едуард Рудик сконструював доступний майже кожному автомобіль. Його розробка коштує всього лише 18 тис. гривень. Найближчим часом винахідник планує отримати патент на винахід для свого економ-авто і запустити його в серію. Едуард Рудик збирає саморобні машини вже 28 років, але всі вони були декоративні. На цей раз він сконструював авто, що їздить.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

Нове економ-авто називається «Бурсак» на честь жебрака студента. Машина розрахована на двох осіб. Купити її зможе навіть студент, що має скромний дохід. Собівартість машини складає 14 тис. гривень. Збирають її ентузіасти в невеликому конструкторському бюро. Таємниця дешевизни автівки полягає в її мініатюрності. Вона являє собою щось середнє між моторолером і машиною. В цілому це звичайна машина, окрім того, що двигун у «Бурсака» мотоциклетний  і двері відкриваються вгору. Свій апарат конструктор Едуард Рудик зараз хоче перевірити в дослідницькому інституті транспорту. Тут повинні дати висновок, чи безпечно використовувати цю річ на дорозі. Далі винахідник планує отримати патент на винахід і поставити виробництво цієї автівки на конвеєр.

За словами керівника лабораторії випробувань та діагностики дорожніх транспортних засобів Захара Зарецького, тут можуть виникнути проблеми. Адже вимоги будуть пред’являтися як до автомобіля, а «Бурсак» має двигун від мотоцикла.

Автомобільний експерт Костянтин Лагутін впевнений у тому, що таких, як Едуард, повинно бути більше. Саме вони готові пропонувати концептуально новий транспорт. Але поодинці такі проекти не виживуть, тому потрібна підтримка держави в плані отримання патенту на винахід та виробництва цих машин.

Винахідник економ-авто на підтримку держави не сподівається і буде продовжувати виробляти ці машини в маленькому конструкторському бюро. На разі готується зимова версія «Бурсака». Вона має утеплений салон, два багажники і більш потужний двигун.

 

Джерело: stb.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності