Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Apple отримала патент на 3D-дисплей

Apple отримала патент на 3D-дисплей
Apple отримала патент на 3D-дисплей

Американська корпорація Apple запатентувала інноваційно-інтерактивний голографічний дисплей, який здатний проектувати зображення в повітрі. Сама заявка була подана компанією навесні цього року, а декілька днів тому Бюро патентів і торгових марок США видало патент.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

Нова технологія здатна отримати тривимірне зображення без допомоги спеціальних окулярів. Відповідно до опису до розробки інновації, система проектує в повітрі ширяючу картинку над поглибленим дзеркальним модулем. Для цього система використовує світловипромінюючі пристрої та лазери інфрачервоного кольору. Зображення, що отримується є інтерактивним, а сам користувач зможе керувати ним за допомогою торкань і жестів.

Варто відзначити, що подібні технології також розробляють і багато інших компаній. Наприклад, корпорація Microsoft має прототип сенсорного голографічного дисплея, який називається Vermeer. Даний пристрій має контролер Kinect, який за допомогою своїх датчиків зможе відслідковувати всі рухи користувача пристрою. Користувач же, в свою чергу, може повністю взаємодіяти з отримуваним голографічним тривимірним зображенням. Судячи з усього, фантастика з фільмів незабаром буде втілена в реальність, а голографічні елементи увійдуть в багато пристроїв.

Щоб створити тривимірне зображення потрібно використовувати проекцію на два параболічних дзеркала, які стоять один проти одного. Саме це сприяє створенню оптичної ілюзії кольорового зображення в об'ємі. Наразі не відомо, в яких саме продуктах Apple має намір використовувати запатентовану технологію, але аналітики припускають, що вона може бути впроваджена в нові пристрої компанії і незабаром можуть з'явитися iPhone і iPad з дисплеями, що показують тривимірне зображення.

Зовсім недавно корпорація Apple також отримала патентні документи на технологію 3D окулярів, за допомогою яких можна переглядати відео. Сам пристрій складається з корпусу, оптичних лінз, зовнішнього покриття, за допомогою яких і створюється тривимірне зображення. Гаджет буде зв'язуватися з пристроями Apple, на яких і буде транслюватися відео.

 

Источник: http://b-online.ru

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності