Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Подана заявка на отримання патенту першого вітчизняного біопринтера

Подана заявка на отримання патенту першого вітчизняного біопринтера
Подана заявка на отримання патенту першого вітчизняного біопринтера

У Росії подана заявка на отримання патенту на багатофункціональний біопринтер, який друкує живі функціональні тривимірні фрагменти тканин і органів. Московська лабораторія "3Д Біопрінтінг Солюшенс" сконструювала перший комерційний біопринтер, який буде представлений на форумі «Відкриті інновації – 2014» в середині жовтня поточного року.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

Біочорнилами в біопринтері служать конгломерати клітин – сфероїди, біопапером – наповнювач гідрогель. Оригінальна конструкція приладу дозволяє точно розподіляти клітинні сфероїди в послідовних шарах гідрогелю відповідно до попередньо створеної цифрової моделі.

Науковий керівник лабораторії професор Володимир Миронов сказав, що російський варіант біопринтера врахував всі функціональні та дизайнерські особливості, методики та обмеження і тому створений вітчизняний пристрій може використовувати будь-який варіант існуючої в світі технології біопрінтінга.

Картезіанський робот, який входить до складу біопринтера, дозволяє рухатися у всіх напрямках, позиційна система високої роздільної здатності дозволяє точно розташовувати матеріал у тривимірному просторі. Біопринтер забезпечений п'ятьма форсунками, три з них розподіляють сфероїди, а дві інших призначені для біогелю.

Разом з біопринтером було розроблено власне програмне забезпечення, яке створює цифрову модель і забезпечує роботу апарату по цій моделі.

У найближчих планах співробітників лабораторії – надрукувати функціональну щитовидну залозу, правда, не людського, а мишачого розміру. За словами Володимира Миронова, це відбудеться в березні 2015 року. Але вже в 2018 році вчені сподіваються надрукувати нирку, придатну для трансплантації людині.

 

Джерело: http://www.ridus.ru

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності