Патентное агентство
Результат
Основано в 2007
Несколько офисов в Украине и отделения в США, ЕС, Японии, Австралии, Корее, Вьетнаме, Турции, Швейцарии, Китае. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Бесплатно по Украине:
пн-пт 09.00 - 18.00

У Сполучених Штатах помер винахідник суперклею

У Сполучених Штатах помер винахідник суперклею
У Сполучених Штатах помер винахідник суперклею

Цими днями у Сполучених Штатах помер у своєму будинку в штаті Тенессі винахідник суперклею Гаррі Кувер (Harry Coover). Відомому досліднику було 94 роки. Можливо його ім’я не таке відоме, але річ, яку він винайшов, лежить у шухляді мабуть кожної американської оселі. Гаррі Кувер увійшов в історію, як винахідник суперклею. В Європі суперклей також добре знайомий, він зклеїв багато речей у всьому світі. 

Регистрация торговых марок
Патентование полезных моделей
Патентование изобретений
Регистрация авторских прав

Кувер, який працював хіміком-дослідником у компанії «Істман Кодак» зробив своє відкриття випадково під час експериментів із створення прозорого пластику для оптичних прицілів під час Другої світової війни. Винахідник суперклею зазначав, що на саме відкриття йому знадобився лише один день. При цьому, передували відкриттю 10 років нелегкої праці. Речовина, яку отримав Гаррі Кувер з колегою виявилася на диво клейкою і зклеювала усе з усім. На перший погляд ця особливість була недоліком, але як виявилося потім це стало залогом успіху суперклею. Через кілька років у 1951 році Гаррі Кувер пригадав свій винахід і побачив в ньому комерційний потенціал. І в 1958 році він провів патентування винаходу «Super Glue». Але очікуваної комерційної вигоди він не отримав тому, що його суперклей завоював популярність лише після того, як строк патенту, який був передбачений при патентуванні винаходу закінчився.

Назва клею «Super Glue», яка була зазначена при патентуванні винаходу пів віку тому використовується і зараз. Суперклей можна застосовувати у багатьох сферах життя. Але, як вважав сам винахідник, найбільшим досягненням його роботи над суперклеєм було використання «Super Glue» медиками у В’єтнамській війні. Медики на цій війні дуже швидко склеювали бойові рани солдатів.

У 2009 році Гаррі Кувер отримав Національну медаль в галузі технологій з рук самого президента США Барака Обами. Але відомий факт, що Кувер так і не зробив багато грошей на своєму винаході, тому, що суперклей набув популярності лише після скінчення дії патенту.

Джерело: ukrinform.ua


Предыдущая статья
Следующая статья
Задать вопрос
 
эксперту
Получите бесплатную консультацию
Опытный специалист свяжется с Вами в течении 5 минут
Получите бесплатную консультацию
Опытный специалист свяжется с Вами в течении 5 минут
Гарантия конфиденциальности
Благодарим за ваш запрос
Мы свяжемся с вами в ближайшее время.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантия конфиденциальности