Патентное агентство
Результат
Основано в 2007
Несколько офисов в Украине и отделения в США, ЕС, Японии, Австралии, Корее, Вьетнаме, Турции, Швейцарии, Китае. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Бесплатно по Украине:
пн-пт 09.00 - 18.00

За експертною оцінкою український ринок послуг встановлення піратського ПЗ на дому становить $11 млн. на рік

За експертною оцінкою український ринок послуг встановлення піратського ПЗ на дому становить $11 млн. на рік
За експертною оцінкою український ринок послуг встановлення піратського ПЗ на дому становить $11 млн. на рік

 

Регистрация торговых марок
Патентование полезных моделей
Патентование изобретений
Регистрация авторских прав

Нещодавно Міжнародний Альянс виробників програмного забезпечення (Business Software Alliance) оцінив український ринок послуг з установки на комп’ютери неліцензійного ПЗ в $11 млн. Ця цифра була надана представниками (BSA). Таким чином, перед законними власниками програм постає проблема захисту авторських прав. Експерти BSA зазначають, що саме таку суму платять кожен рік українські користувачі приватним особам та невеликим компаніям за послугу встановлення піратського ПЗ на домашні комп’ютери.

В Альянсі додають, що ціни за встановлення ПЗ, що не має ліцензії, може залежити від числа програм та регіону, і варіюється від 250 до 800 грн. Голова комітету BSA та одночасно керівник департаменту із захисту прав інтелектуальної власності компанії «Microsoft» в Україні Юрій Омельченко повідомляє, що установка неліцензійних програм на дому майже переросла в багатомільйонну злочинну індустрію, що налічує десятки тисяч юридичних та фізичних осіб. Ці протизаконні дії йдуть всупереч закону про захист авторських та суміжних прав.

Також Юрій Омельченко зазначив, що користувачі не замислюються, що за свої власні гроші вони ризикують одержати позбавлені деяких функцій програми або взагалі вже заражене вірусами ПЗ. До того ж вартість такого ПЗ вже зрівнялась з вартістю ліцензійного, яке в свою чергу можна придбати вже встановленим на комп’ютер або установити його у кваліфікованих спеціалістів.

За підрахунками фахівців Альянсу збиток держави та дійсних виробників ПЗ від діяльності піратської індустрії обчислюється мільонами гривень.

Юрист BSA констатував, що охоронна діяльність з захисту авторських прав набула широкого масштабу і, якщо зрештою буде зафіксований факт встановлення піратського ПЗ, то установника чекає порушення кримінальної справи за ст. 176 КК України (штраф від 100 до 400 не оподаткованих мінімумів доходів громадян або вправні роботи на строк до 2 років). Також, порушник буде вимушений виплатити грошову компенсацію за порушення авторських прав.

Зазначена стаття 176 КК передбачає конфіскацію всіх примірників творів, баз даних, комп’ютерних програм, обладнання і матеріалів, призначених для ії відтворення і виготовлення. Як кажуть експерти, максимально жорстке покарання за цією статтею – це позбавлення волі на строк до шести років.

Джерело: ua.korrespondent.net

Предыдущая статья
Следующая статья
Задать вопрос
 
эксперту
Получите бесплатную консультацию
Опытный специалист свяжется с Вами в течении 5 минут
Получите бесплатную консультацию
Опытный специалист свяжется с Вами в течении 5 минут
Гарантия конфиденциальности
Благодарим за ваш запрос
Мы свяжемся с вами в ближайшее время.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантия конфиденциальности