Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Зарубіжні нанотехнологи розробили комп’ютер у вигляді одягу

Зарубіжні нанотехнологи розробили комп’ютер у вигляді одягу
Зарубіжні нанотехнологи розробили комп’ютер у вигляді одягу

Метою розробити абсолютно нового покоління комп’ютерів у вигляді одягу задалася група нанотехнологів з Італії, США та Франції. Вони винайшли спосіб перетворення звичайної бавовняної тканини в транзистори та електричні кола. На це витрачається стільки ж часу, скільки на фарбування натурального полотна. При успішному освоєнні ця технологія в недалекому майбутньому дозволить налагодити серійне виробництво футболок-комп’ютерів. Про це повідомляє науково-технологічний інтернет-блог "ЕкстрімТек", який спеціалізується на новинах в області комп’ютерних програм та наукових відкриттів. Ймовірно, невдовзі розробка отримає патент на промисловий зразок.

Відповідно до публікації, вченим вдалося розробити діючі моделі органічного транзистора та низьковольтного органічного електрохімічного транзистора. Для цього на поверхню бавовняної нитки були нанесені наночастки золота та інших провідних електрику елементів. З такої нитки виткали полотно, яке виявилося менш еластичним в порівнянні зі стандартною сорочкою, але, разом с тим, еластичніше відомих зразків провідників. Бавовняна тканина складається з багатьох сотень, переплетених один з одним, ниток. Винахід нанотехнологів дозволяє перетворити шматок полотна в комп’ютерну матрицю. Для початку широкого виробництва нанофутболок розробникам треба отримати патент на промисловий зразок.

Видання не уточнює, чи безпечно буде носити такий пристрій на тілі. Інше питання, яке треба вирішити, полягає у тому, як проводити підзарядку комп’ютеризованого одягу, який невдозі отримає патент на промисловий зразок.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 Додамо, що найстаріша комп’ютерна компанія IBM оприлюднила «П’ятірку інновацій через п’ять років». Тобто список найбільш очікуваних інновацій, які можуть з’явитися в наступні п’ять років. Аналітики IBM відзначають стрімкий ріст «зелених» енергозберігаючих технологій. Цілком можливо, що масово будуть з’являтися енергогенератори, які будуть кріпитися на велосипеди, а можливо і на одяг.

 

Джерело: dt.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності