Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

В Україні зростає патентна активність

В Україні зростає патентна активність
В Україні зростає патентна активність

Повідомляється, що в Україні в минулому році була відмічена тенденція зростання активності в сфері подання заявок на патентування винаходів згідно з національною процедурою. У порівнянні з 2010 роком кількість відповідних заявок від українських заявників зросла на 4%, а від закордонних – на 9%. Також було підраховано, що частка заявок закордонних заявників у загальній кількості заявок на патентування винаходів становить 49,5%. Дані подала прес-служба державної служби інтелектуальної власності України.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 У 2011 році поступила 131 заявка на патентування винаходів від національних заявників за процедурою РСТ в іноземних державах. Цей показник перевищує показник минулого року майже на 35%. Крім того, в 2011 році українськими заявниками подано близько 13 000 заявок на винаходи та корисні моделі. Понад 63% від загальної їх кількості подано українськими підприємствами та організаціями, а саме заявниками – юридичними особами.

 Цього року національні заявники – юридичні особи подали приблизно 8,1 тисяч заявок на винаходи та корисні моделі. Згідно з цим можна зробити висновок, що кількість заявок на винаходи зросла майже на 4%, але, на відміну від цього, кількість заявок на корисні моделі залишилася на рівні 2010 року.

 Крім того, у 2011 році активність подачі заявок на торгові марки зросла також на 4% у порівнянні з минулим роком. Однак кількість заявок за національною процедурою, поданих національними заявниками практично не змінилася, а поданих іноземними завниками зросла на 9%.

 Що стосується заявок, поданих за мадридською системою, то в 2011 році їх кількість зросла на 9%. У 2011 році в Міжнародне бюро Всесвітньої організації інтелектуальної власності було надіслано 370 заявок від українських заявників на отримання міжнародної реєстрації знаків для товарів та послуг, що перевищило показник минулого року на 30%.

 

Джерело: liga.net

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності