Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

В Німеччині заборонено патентувати стовбурові клітини

В Німеччині заборонено патентувати стовбурові клітини
В Німеччині заборонено патентувати стовбурові клітини

У Верховному суді ЄС, що в Люксембурзі було ухвалено рішення стосовно патенту німецького дослідника стовбурових клітин Олівера Брюсте. Згідно з рішенням суду, препарати зі стовбурових клітин людини не можуть бути запатентовані, якщо для їх виробництва руйнується чи пошкоджується запліднена яйцеклітина. При цьому головним аргументом для заборони патентування винаходу слугує те, що за законами Євросоюзу, запліднена яйцеклітина вважається «ембріоном людини». Річ у тому, що запліднення створює умови для початку розвитку людини.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 Люксембурзькі судді підкреслюють, що патентування винаходу не може бути здійснено, якщо цьому передувало руйнування заплідненої яйцеклітини або ж використання її в якості матеріалу для виробництва медичного препарату. Заборона діє і в тих випадках, коли в документах на патент не йдеться про використання ембріонів людини.

 Судова справа з цього приводу триває з 1997 р., коли Олівер Брюстле вирішив провести патентування винаходу розробленого ним терапевтичного процесу використання клітин людських тканин, які були здобуті з ембріональних стовбурових клітин. Саме проти цього патенту виступила природозахисна організація Greenpeace. Свій протест вони аргументували тим, що патентування процесів, які пов’язані зі стовбуровими клітинами, вважається порушенням моралі та суспільного порядку. Того разу Федеральний патентний суд Німеччини визнав цей патент недійсним.

 Далі у листопаді 2009 р. Федеральний патентний суд Німеччини передав цю справу на розгляд Верховному суду ЄС у Люксембурзі, щоб розібратися як розглядається це питання з точки зору законодавства ЄС. Таким чином, після рішення, котре було ухвалено нещодавно у Люксембурзі, німецький суд має остаточно визначитися зі своїм рішенням у цій справі.

 

Джерело: dw-world.de

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності