Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Український винахід дозволить економити на електроенергії німцям

Український винахід дозволить економити на електроенергії німцям
Український винахід дозволить економити на електроенергії німцям

Український конструктор Олексій Оніпко винайшов ефективний вітрогенератор. Патент на винахід отриманий винахідником минулого року, номер патенту 106414.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

Розробки велись протягом 10 років. Оніпко вже отримував патент на експериментальний ротор ще у 2008 році. А у 2013 році в Німеччині на Всесвітньому конкурсі з відновлюваної енергетики ротор Оніпко отримав нагороду Гран-прі «Зелений Оскар» та звання найкращої розробки в галузі «зеленої» енергетики.

 Генератор вітрової енергії працює фактично безшумно, має високий коефіцієнт перетворення енергії вітру, його лопаті починають працювати при швидкості вітру близько 0,3 м/с, тоді як кращим зарубіжним аналогам для  запуску потрібно не менш ніж 2,5 м/с. На відміну від звичайних вітрових турбін, які використовують ефект підйомної сили крила, додатково використовується енергія тиску вітру. Інноваційний вітряк пристосований до різкої зміни швидкості і напрямку вітрового потоку.

Вітрогенератор може бути встановлений поряд з місцем знаходження або проживання людини, наприклад на даху або на балконі.

У своєму будинку винахідник використовує електроенергію, отриману за допомогою власних вітрогенераторів і готовий допомогти українцям також економити на оплаті за електрику. Для запуску серійного виробництва побутових вітрогенераторів необхідні інвестиції близько 1 мільйона доларів. Але, нажаль, в Україні інвесторів не знайшлося, зате німецькі бізнесмени оцінили винахід по заслугах і скоро запустять виробництво роторів Оніпко в Німеччині.

 

 

Джерело: http://profidom.com.ua

 

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності