Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

У Швеції з’явилась церква комп’ютерних піратів

У Швеції з’явилась церква комп’ютерних піратів
У Швеції з’явилась церква комп’ютерних піратів

Шведські активісти, що виступають за необмежену свободу поширення інформації в мережі Інтернет без реєстрації авторських прав на інтелектуальну власність, були 6 січня 2012 року офіційно зареєстровані місцевою владою в якості релігійної організації «Церкви копімізма» (Church of Kopimism, від англійського «copy me»).

Кореспондент видання wired.co.uk Лівія Солон повідомила, що шведські адепти необмеженої інформаційної свободи, що нівелюють реєстрацією авторських прав, прагнули отримати визнання державою з 2010 року. Лише перед різдвяними святами влада зареєструвала їх як церкву. Додамо, що раніше піратське співтовариство могло вважатися тільки сектою.

Про визнання своєї церкви її засновник Ісак Герсон дізнався 3 січня 2012 року, відкривши пошту після свят. Відразу після цього Герсон поділився цією новиною з кореспонденткою видання wired. Основні догмати «піратської» віри досить прості: відтепер спілкування і потреба ділитися з ближніми священні, а стежити за людьми і карати їх за обмін файлами грішно. Але одних тільки догматів було недостатньо для офіційного визнання «піратської» релігії, тому студент-філософ Герсон написав перелік молитовних ритуалів і медитацій, як того вимагає шведський закон. Лідер церкви оголосив, що основним ритуалом копімізма є копіювання файлів і спілкування з метою обміну інформацією. При цьому це не звільняє адептів цієї церкви від відповідальності за незаконне використання інтелектуальної власності, яка пройшла реєстрацію авторських прав.

Саме в Швеції зародився політичний рух піратів, який перетворився в «Партію піратів». Ця партія кілька разів проходила в місцевий парламент і навіть отримувала місця в Європейському парламенті. Швеція стала першою країною, яка зареєструвала «Піратську партію».

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 

Джерело: rtkorr.com

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності