Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Особливості патентування промислової інтелектуальної власності

Особливості патентування промислової інтелектуальної власності
Особливості патентування промислової інтелектуальної власності

У 2011 році була створена Державна служба інтелектуальної власності, яка до того називалася Державним департаментом інтелектуальної власності. Ця служба виступає  головним органом виконавчої влади, який реалізує державну політику у галузі охорони інтелектуальної власності (патентів на промислові зразки, винаходи тощо). Охоронні документи, котрі захищають об’єкти інтелектуальної власності, а саме патенти на промисловий зразок чи винахід, офіційно видає Держслужба інтелектуальної власності. Але насамперед всі процеси контролює державне підприємство «Український інститут промислової власності» («Укрпатент»). Воно є установою науково-технічної експертизи і підпорядковується Держслужбі. Укрпатент проводить експертизу заявок на одержання патентів на промислові зразки, винаходи (корисні моделі), торгові марки та інше. Кваліфіковані експерти відомства проводять експертизу поданих заявниками матеріалів, щоб перевірити іх відповідність умовам правової охорони. Держслужба в свою чергу лише формально їх затверджує (вводить в дію).
 
Разом з тим, при Укрпатенті нещодавно була створена філія, що надає інформаційні послуги, а саме звіти про патентні пошуки, необхідні для прискореного розгляду заявок на одержання патентів. Майже всі послуги, пов’язані з реєстрацією прав на об’єкти інтелектуальної власності в Україні є платними і виконуються у вигляді зборів, мита або плати за деякі послуги.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 Зараз подати заявку до Украптенту можна особисто, звернувшись в офіс відомства або через систему електронного подання заявки. Після подачі заявки необхідно буде сплатити збір за ії подачу протягом двох місяців з дати подання. Зауважимо, що для промислових зразків та корисних моделей в Україні діє так звана «явочна система», тобто експерти відомства розглядають заявки під відповідальність заявника (кваліфікаційна експертиза не проводиться).

 

Джерело: liga.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності