Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Мешканець Запоріжжя отримав патент на альтернативне джерело енергії з опалого листя

Мешканець Запоріжжя отримав патент на альтернативне джерело енергії з опалого листя
Мешканець Запоріжжя отримав патент на альтернативне джерело енергії з опалого листя

Мешканець Запоріжжя Олександр Жигалов нещодавно отримав патент на винахід технології переробки опалого листя у спеціальні паливні брикети. Винахідник вже почав впроваджувати свою розробку у промисловість. З відповідною пропозицією він звернувся до міської влади.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 За словами Олександра Жигалова, в паливні брикети можна переробляти будь-яке сміття від кори дерев та тирси, до соломи очерету та відходів кукурудзи і соняшника. У брикети всю цю суміш збирає спеціальна лінія за допомогою лише одного в’яжучого компонента, який Олександр Жигалов назвав «медузою». В основі цієї речовини закладена звичайна дерев’яна пилюка. Розробник підкреслює, що дана технологія не має жодних аналогів в світі – подібні в’яжучі компоненти при виробництві паливних брикетів ніхто не використовує. Нетрадиційне паливо, технологія отримання якого захищена патентом на винахід, може бути використана майже для всіх видів опалення. Більше того, брикети чудово горять в камінах, грилях та печах. Разом з тим, листя при спалюванні у такий спосіб дає 5-6 тис. Ккал на кілограм (рівень теплоутворення високоякісного вугілля).

 Винахідник вже представив запорізькій владі проект з переробки зібраного з міських вулиць листя у паливні брикети. Олександр Жигалов зазначив, що міський бюджет витрачає величезні гроші на збір опалого листя, котре потім просто закопують у землю на міських звалищах. І цей сценарій не змінюється вже багато років. Як вважає пан Жигалов, цю проблему можна вирішити завдяки відкриттю переробних мереж по всьому місту. Чиновникам також було запропоновано встановити пілотний проект установки в Ленінському районі міста. За статистичними даними в районі щороку збирають по 3 тис. тонн опалого листя. Таким чином, вистачить трьох установок з використанням технології переробки листя, захищеної патентом на винахід, щоб переробити цей об’єм листя.

 Однак і досі невідома реакція міської влади на пропозицію Олександра Жигалова розмістити цехи з переробки опалого листя.

 

Джерело: express.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності