Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

Компанія BMW отримала патент на електричний турбонагнітач

Компанія BMW отримала патент на електричний турбонагнітач
Компанія BMW отримала патент на електричний турбонагнітач

Німецький виробник автомобілів компанія BMW отримала патент на корисну модель електричного турбонагнітача, який найближчим часом буде встановлюватися на двигуни баварської марки. За останніми повідомленнями, новинка вперше з'явиться на шестициліндровому моторі з трьома турбінами для сімейства M3 наступного покоління.

Ця новинка являє собою турбіну, яка може розкручуватися як вихлопними газами, так і електромотором. Одночасно з цим, на відміну від традиційних агрегатів, розробка BMW, що отримала патент на корисну модель, позбавлена ​​жорсткого зв'язку між ротором і нагнітачем - між ними з'явився додатковий вузол, що включає в себе електродвигун і пару фрикціонів. На холостому ходу або при русі накатом ротор від'єднується від нагнітача і обертається вільно, не збільшуючи навантаження на двигун. Електродвигун при цьому функціонує без навантаження - електроніка лише підлаштовує його обороти під швидкість обертання вала нагнітача.

При середніх навантаженнях, коли ротор турбіни, який до цього моменту обертався вільно, розкручується до робочих оборотів, замикається і друге зчеплення - в цьому випадку компресор приводиться в дію одночасно і за рахунок енергії вихлопних газів, і за рахунок роботи електродвигуна. При високих навантаженнях і під час відпускання педалі газу електродвигун переключається в режим генератора, виробляючи струм завдяки надлишкової швидкості обертання ротора турбіни.

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

 Зазначимо, що готовність серійно випускати електричні турбонагнітачі для автомобілів в 2009 р. оголосила британська компанія Controlled Power Technologies (CPT). За словами представників фірми, подібні агрегати дозволять автовиробникам вписатися в нові екологічні норми, які в Європі набудуть чинності з 2015 р. Але цього року ініціативу взяла в свої руки компанія BMW, котра отримала патент на корисну модель електричного турбонагнітача.

 

Джерело: podrobnosti.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності