Патентне агентство
Результат
Засновано у 2007
Кілька офісів в Україні та відділення в США, ЄС, Японії, Австралії, Кореї, В'єтнамі, Туреччині, Швейцарії, Китаї. VIber/WhattsApp/Telegram:+380989150415
Безкоштовно по Україні:
пн-пт 09.00 - 18.00

«Google» оштрафували за незаконний збір персональних даних користувачів

«Google» оштрафували за незаконний збір персональних даних користувачів
«Google» оштрафували за незаконний збір персональних даних користувачів

Нещодавно Національна комісія Франції з інформатики та свобод (CNIL) призначила штраф «Google» на суму 100 тис. євро за несанкціонований збір персональних даних. У травні минулого року представники «Google» визнали, що автомобілі компанії збирали дані про безпровідні мережі Wi-Fi та незаконно скачували персональні дані користувачів, коли фотографували вулиці міст для сервісу Street View. Після того, як це було викрито, «Google» пообіцяла видати всі дані, що були зібрані за три роки та негайно припинити збір інформації стосовно Wi-Fi-мереж. 

Реєстрація торгових марок
Патентування корисних моделей
Патентування винаходів
Реєстрація авторських прав

Перевірки CNIL підтвердили звинувачення проти компанії «Google». Після того CNIL вимагала припинити незаконний збір даних та знищити всю зібрану інформацію у зазначений термін.

В офіційному повідомленні CNIL рішення про призначення штрафу компанії «Google» було ухвалено, коли компанія не виконала всіх вимог у відведений термін.

Раніше зазначалося, що французька влада планує ввести новий податок для найпоширеніших світових інтернет-пошукачів. Виручені гроші направлятимуть до ряду фондів допомоги представникам творчих професій, які потребують кращої охорони авторських прав. Наприклад, найчастіше порушуються авторські права музикантів, письменників тощо. Податок на прибуток від реклами в інтернеті французька влада планує ввести стосовно «Yahoo», «Google» i «Microsoft». Ці дії на законодавчому рівні повинні поліпшити рівень охорони авторських прав. Податок вводиться незалежно від того, де знаходиться представництво пошукової системи. Штаб квартира «Google» в Європі знаходиться в Ірландії, але, не зважаючи на те, пошукач буде платити податок з кожного кліка , який зробить користувач на рекламі або банері в межах свого сайту.

Навіть президент Франції Ніколя Саркозі не раз ставав на захист культурної спадщини своєї країни від посягнень на неї з боку інтернет-гігантів. Відомий факт, коли у грудні паризький суд визнав компанію «Google» винною у недотриманні авторських прав у справі стосовно «Google Books». Таке порушення в галузі охорони авторського права призвело до того, що суд зобов’язав інтрнет-гіганта сплатити 300 тис. євро французькому книжковому видавцеві La Martiniere.

Джерело: newsru.ua

Попередня стаття
Наступна стаття
Задати питання
 
експерту
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Отримайте безкоштовну консультацію
Досвідчений фахівець зв'яжеться з Вами протягом 5 хвилин
Гаратнія конфіденційності
Дякуємо за ваш запит
Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
[Заголовок]
[Подзаголовок]
Гарантія конфіденційності